Digitalt skyltföretag i jätteaffär med Hemköp

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 14 november 2023
UPPDATERAD: 14 november
Ted Bergström är marknadschef på Hemköp. Foto: Pressbild

Digital signage-företaget ZetaDisplay tecknar ramavtal med Axfood/Hemköp.  Det nya konceptet omfattar 220 butiker och ska ge ökad försäljning genom att budskapen anpassas efter butikstyp och var kunden befinner sig i sin shoppingresa.

Hemköp vill utmana etablerade lösningar för digital signage och utveckla nya koncept för sina butiker med utökat fokus på affärsvärde, data och analys.

– Genom att arbeta tillsammans med ZetaDisplay är vi stolta över att ha flyttat fram gränserna för vad digital signage kan åstadkomma i detaljhandelsmiljöer och att vi utmanat etablerad praxis samt inför nya tillvägagångssätt. ZetaDisplays team tog sig verkligen tid att förstå vår verksamhet och utvecklade en skräddarsydd lösning som gjorde det möjligt för oss att ännu bättre kommunicera med våra kunder, säger Ted Bergström, marknadschef på Hemköp, i ett pressmeddelande.

Gett nya insikter

Samarbetet har enligt Ted Bergström gjort att Hemköp finslipat sin marknadsföringsstrategi för butiker genom bättre teknisk uppsättning, vassare innehåll och relevanta meddelanden som driver ökad försäljning.

– Det här projektet har verkligen gett oss många innovativa affärs- och marknadsföringsinsikter som vi nu siktar på att införa så snart som möjligt i alla våra butiker, säger Ted Bergström.

ZetaDisplay har tillsammans med Hemköp omarbetat digital signage-lösningar i förhållande till kundresan i var och en av Hemköps butikstyper. Det ska förbättra effektiviteten i budskapen rörande displaytyp, placering och innehåll.

Syftet med displayen har också omdefinierats baserat på var kunden befinner sig i sin shoppingresa för att säkerställa att varje placering ger betydande ROI, (return of investment).

Anders Olin, ny vd på Malmöbaserade ZetaDisplay, som ska hjälpa Hemköp med digital signage-lösningar i 220 butiker. Foto: Pressbild

–Vi är glada och ödmjuka för förtroendet att samarbeta med en av de ledande svenska dagligvarukedjorna i utvecklingen av Hemköps nya digital signage-koncept. De nya idéerna, strategiska och analytiska insikterna som våra team tagit fram i det här projektet har verkligen inspirerat. Vi håller nu på att utveckla nästa nivå av affärsfokuserade digital signage-lösningar inom dagligvaruhandeln, säger Anders Olin, vd och koncernchef för ZetaDisplay.

Axfood äger ytterligare sex livsmedelskedjor där Willys är det andra stora varumärket.

Har ni förhoppningar om fler uppdrag för Axfood?

–Förhoppningar ska man alltid har tycker jag. Men nu handlar det om utrullning av det som beställts. Det här är en viktig affär. Hemköp är en viktig kund där Axfood ingår, säger Anders Olin.

Du är ny vd sedan tre veckor tillbaka. Kommer du peka ut någon ny riktning för företaget?

– Vi kommer fortsätta satsa på att växa på en marknad som konsolideras organiskt med uppköp. Vi köpte nyligen en Österrikiskt digital signage-företag. Vi är ledande på digital signage och vi avser att fortsätta vara ledande och ligga i framkant, säger Anders Olin.

ZetaDisplay omsätter 500 miljoner kronor om året och har 200 medarbetare i sju länder. Bolaget i Malmö ägs av brittiska Hanover Investors.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera