Ricoh lanserar snabb inkjet: "Ny standard inom automation"

PUBLICERAD: 17 november 2023
UPPDATERAD: 17 november
ProTM VC80000 har flera AI-verktyg och maskininlärning för att öka dess effektivitet.

Ricoh sätter stor fokus på automation med sin nya bläckstråleskrivare ProTM VC80000. Bolaget lovar framsteg och utveckling på parametrar som presstart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll och färgkonsistens.

Dessa framsteg ska innebära ökad produktionskapacitet och avkastning för den som investerar i maskinen. Inkjet-skrivaren har en ny uppsättning hårdvara och mjukvara som gör att användaren får en förbättrad automatiserad produktion och kvalitetskontroll. Detta ska enligt tillverkaren ge högeffektiv drift och flexibilitet när det kommer till olika applikationer.

– Nivån av automatisering som uppnås med Ricohs Pro VC80000 i kombination med upp till 50 procent högre produktion av högkvalitativa produkter jämfört med vår nuvarande teknik, såväl som dess användarvänliga funktioner, förändrar den roll som bläckstråleskrivare spelar i vår produktionsportfölj, säger Christian Haneke på Sattler Media Group i Tyskland, i ett pressmeddelande.

Den nya printern bygger på framgången med Ricoh ProTM VC70000 och är designad för att producera direktreklam, färgböcker, kataloger, tidskrifter och tryckapplikationer på bestruken media. Maskinen kommer med flera AI-, maskininlärnings- och dataanalysfunktioner som ska säkerställa förutsägbara och repeterbara utdata med minimalt behov för operatören att behöva ingripa.

Snabbare på det mesta

ProTM VC80000 är den minsta maskinen i sin klass men kommer med en hel duplexmotor och den senaste generationen bläck och temperaturkontrollerande bläckstrålehuvuden. Med maskinen introduceras ett antal nya teknologier som uppnår en upplösning på upp till 1200×1200 dpi och en maximal hastighet på upp till 150 mpm.

Det ger en 50-procentig ökning av produktionskapaciteten jämfört med tidigare generationers pressar. Ricoh har lagt vikt vid att maximera produktiviteten för att sänka den totala ägandekostnaden. För att uppnå det målet har maskinen snabbare uppstartstider och en ny snabbare torkteknik.

– Våra kunder inom höghastighets-inkjets delar liknande produktionsutmaningar: de behöver höghastighetskapacitet för att klara stora beställningar och snäva handläggningstider samt verktyg för att göra driften av sina pressar enklare och mer effektivare. Den sätter en ny standard inom automation och ”data first intelligence” för att öka produktiviteten, säger Eef de Ridder, vice president på Graphic Communications Group på Ricoh Europe.

Ricoh ProTM VC80000 släpps i början på 2024 i Europa.

Maskinen ger en 50-procentig ökning av produktionskapaciteten jämfört med tidigare generationers pressar.

 

 

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera