Tidigare ägaren driver vidare delar av Brand Factory

PUBLICERAD: 12 december 2023
UPPDATERAD: 12 december
Affärsområdet Signs & Graphics i Sverige och Norge omfattas inte av konkursen. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Nyligen ansökte Brand Factory om konkurs för affärsområdet Printhouse och moderbolaget Brand Factory Holding. Konkursen omfattar inte Signs & Graphics i Sverige och Norge och nu står det klart hur det fortsatta ägandet kommer att se ut för den verksamheten.

Brand Factory skriver i ett pressmeddelande att ett ”långsiktigt och finansiellt starkt ägarskap för koncernens livskraftiga bolag inom Signs & Graphics [är] tryggat genom att Lazarus Industriförvaltning fortsätter att ta ansvar för verksamheterna”. Arbetet med att separera bolagsstrukturerna inleds därmed.

Jakob Söderbaum, vd för Brand Factory, kommenterar nyheten om så här i ett uttalande:

– Jag är mycket glad att kunna presentera en lösning som säkrar kundleveranser och trygghet för de anställda i Signs & Graphics Sverige och Norge både på kort och lång sikt. Ägarna är långsiktiga, har branschkunskap och finansiell styrka. Jag ser fram emot att fortsätta leverera högkvalitativa kundlösningar tillsammans med våra fantastiska medarbetare. Nu kan vi fokusera framåt och fortsätta utveckla verksamheten tillsammans.

Verksamheten i Printhouse drivs vidare av konkursförvaltaren tills dess att eventuellt en ny ägare tar över. Konkursförvaltaren Nils Åberg har tidigare sagt i en intervju med Sign&Print att han har goda förhoppningar om att hitta köpare till hela eller delar av de två konkursade bolagen innan årsskiftet.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper