Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

PUBLICERAD: 30 januari 2024
UPPDATERAD: 30 januari
”Det är verkligen en milstolpe för vårt företag och för branschen för storformatstryck i stort”, säger Pascal Juéry, vd för Agfa-Gevaert Group (till höger) om samarbetet med EFI. Foto: Arkiv/Pressbild

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.

Det globala strategiska partnerskapet beskrivs i ett gemensamt pressmeddelande som en milstolpe inom området för inkjetbaserat storformatstryck. I praktiken innebär det att Agfa integrerar EFI:s rulle till rulle-system i sitt sortiment, och att EFI kommer att erbjuda Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi. De två företagens ömsesidiga portföljer ska ge kunderna ”oöverträffade fördelar” i form av ett brett och innovativt produktutbud.

I samband med Fespa-mässan i Amsterdam den 19-22 mars 2024 kommer Agfa och EFI visa upp potentialen med detta samarbetet i sina respektive montrar.

– Digitaltryck är en av vårt företags viktigaste tillväxtmotorer. Detta strategiska partnerskap med branschledaren EFI kommer att bredda utbudet av alternativ vi kan erbjuda till våra kunder och utöka marknadsräckvidden för våra toppmoderna lösningar. Det är verkligen en milstolpe för vårt företag och för branschen för storformatstryck i stort, säger Pascal Juéry, vd för Agfa-Gevaert Group.

– I över trettio år har EFI fokuserat på analog till digital konvertering av högvärdiga utskriftsapplikationer. EFI och Agfa är de mest pålitliga varumärkena i branschen och vi har nu förmågan att påskynda våra kunders digitala resa och göra dem ännu mer produktiva. Vi är glada över detta nästa kapitel och förmågan att utnyttja styrkorna hos båda organisationerna för att föra branschen framåt, säger Frank Pennisi, vd för EFI.

Samarbetet mellan Agfa och EFI ska resultera i ett gemensamt engagemang i kontinuerlig innovation inom inkjet-området. Kunderna ska kunna dra nytta av båda företagens styrkor och lösningar samtidigt som de bibehåller relationen med sina befintliga partners.

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland

Hexis förstärker med tidigare världsmästare

Jonas Sjöström, tidigare vinnare av World Wrap Masters, blir ansvarig för Hexis affärsområde Automotive, som bland annat omfattar wrapfolier, solfilm och varumärket Bodyfence.
Foto_Jonas_Sjöström_2

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland