Epson släpper flatbäddsprinter för promotionbranschen

PUBLICERAD: 2 februari 2024
UPPDATERAD: 2 februari
SC-V1000 har ett integrerat bläckbehållarsystem med 6 färger.

Epson introducerar sin första kompakta UV-flatbäddsskrivare för promotionbranschen. Med SC-V1000 A4 vill tillverkaren erbjuda mindre företag ett nätt och prisvärt sätt att skapa motiv med hög kvalitet på en rad olika material.

Epson är glada över att komma in på marknaden för UV-flatbäddsskrivare med kompakt format för skylttryck i och med SC-V1000, säger Chris Davies, produktchef på Epson Europe, i ett pressutskick.

V1000 kan skriva ut på nästan alla typer av hårda ytor vilket gör att den fungerar bra för att skapa reklamprodukter och personligt anpassade artiklar. Enligt Epson passar printern många olika sorters företag, från fotoåterförsäljare och promotionproducenter till e-handelsproduktion och besöksattraktioner. Maskinen är bara 699×699 mm och går att placera i ett hörn eller mot en vägg.

– Den kompakta och prisvärda UV LED-flatbäddsskrivaren är utformad med promotionbranschen i åtanke, med en rad unika Epson-funktioner, och kan skriva ut med hög kvalitet på många typer av material, säger Chris Davies.

Printar med sex färger

SC-V1000 har Epsons SureColor-teknik och klarar att printa på material upp till 70 mm, inklusive akryl, polykarbonat, PVC, aluminium, metall, polyester, kapaskivor, styren, trä och sten. Printern har ett integrerat bläckhållarsystem med sex färger, CMYK och vitt samt lack.

SC-V1000 har ett integrerat bläckbehållarsystem med 6 färger (CMYK samt vitt och lack) och producerar exakta och detaljerade motiv som enkelt kan anpassas.

Skrivaren ska vara lätt att använda och underhålla tack vare det automatiska rengöringssystemet som aktiveras via pekskärm vilket minskar behovet av manuellt underhåll. Det är lätt att byta bläck tack vare ett system med utbytbara bläckbehållare. Maskinen kommer med ett inbyggt luftfiltersystem och en luktreducerande funktion.

SC-V1000 ska finnas tillgänglig i Europa från och med juli i år.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper