Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

PUBLICERAD: 14 februari 2024
UPPDATERAD: 14 februari
Mimaki TxF150-75 lanserades i samband med Global Innovation Days i februari 2023. Sedan dess har 300 maskiner sålts. Foto: Pressbild

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.

Mimaki TxF150-75 lanserades i samband med tillverkarens årliga Global Innovation Days som hölls i februari 2023. Efter att snacket om DTF (direct-to-film) surrat ett par år var Mimaki tidigt ute bland de stora leverantörerna, och framför allt med en rullbaserad lösning.

– Det är en viktig milstolpe att först uppnå och sedan passera 300 beställningar av TxF150. Vi har sett vilken inverkan DTF har haft på marknaden de senaste åren och ville erbjuda en lösning som utmärkte sig i användarvänlighet, tillförlitlighet och kvalitet. Tx150-75 ger alla dessa fördelar, men dess popularitet beror också på att den är lämplig för de som vill introducera DTF-teknik i sin produktion eller de som redan gör mindre serier inhouse, säger Arjen Evertse, General Manager Sales, Mimaki Europe, i en presskommentar.

Inbyggd cirkulation

Enligt Mimaki erbjuder TxF150-75 en lösning på vanliga DTF-problem, såsom dålig bläckutkastning och igensättning av vitt bläck, genom sitt inbyggda cirkulationssystem och avgasade bläckförpackningar.

Bland fördelarna med sitt system lyfter Mimaki fram bredden på 80 centimeter vilket är 20 centimeter bredare än industristandard, Adkins Powder Shaker Cure Unit som möjliggör en komplett lösning inklusive efterbehandling och de vattenbaserade pigmentbläcken som är OEKO-TEX ECO PASSPORT-certifierade.

Tror på ökning

I augusti 2023 tillkännagav Mimaki en uppföljare, TxF300-75, som har samma funktioner som TxF150-75 men har en maximal utskriftshastighet som är tre gånger snabbare. Enligt Mimaki har det varit ett stort intresse även för detta system med över 100 beställningar hittills, särskilt bland etablerade leverantörer av DTF som trycker stora volymer.

– Responsen på våra DTF-produkter har varit fantastisk. Vi är övertygade om att införandet av dessa tekniker bara kommer att accelerera och vi ser fram emot att stödja våra kunder och marknaden i övergången till pålitliga DTF-lösningar, säger Arjen Evertse.

Läs vidare

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm