Spandex lanserar ny folieserie

PUBLICERAD: 21 februari 2024
UPPDATERAD: 21 februari
AUTO PPF är en serie lackskyddsfilmer som ger skydd mot stenskott och repor. Foto: Pressbild

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.

Spandex arbetar med ledande tillverkare för att utveckla skräddarsydda och innovativa produkter. Med AUTO kan professionella aktörer inom bilfolieringsbranschen förvänta sig produkter av högsta kvalitet för sina projekt, enligt Spandex, som är exklusiv distributör av sortimentet.

– Vi ville skapa ett spännande varumärke som möter det behov av kvalitet och innovation som vårt växande fordonssegment kräver, med produkter som erbjuder exceptionella kvaliteter. AUTO förbättrar nuvarande produktutbud för både applicerare och bilägare, säger säger Michael Kist, Automotive Group Market Development Manager på Spandex.

Den första serien som introduceras under varumärket är AUTO PPF som är producerad av Orafol. Det är en serie lackskyddsfilmer som ger skydd mot stenskott och repor.

Serien består av två filmer som täcker olika behov: AUTO PPF Hyper och AUTO PPF Super. Båda folierna har en självläkande yta som ser till att mindre repor försvinner när värme appliceras, så att bilen behåller sitt felfria utseende. AUTO PPF Hyper tar det ännu längre eftersom folien är keramisk belagd, vilket förbättrar dess hydrofoba egenskaper.

Enligt tillverkaren är appliceringsprocessen enkel tack vare filmernas exceptionella skäregenskaper och låg initial vidhäftning. Filmerna levereras med 10 års garanti från Orafol, vilket ger ett långsiktigt skydd och säkerhet. AUTO PPF-serien finns nu tillgänglig från Spandex.

Serien består av två filmer som täcker olika behov: AUTO PPF Hyper och AUTO PPF Super. Foto: Pressbild

Läs vidare

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper