Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

PUBLICERAD: 27 februari 2024
UPPDATERAD: 27 februari
Swissqprint visar sina toppmodeller inom planprint och rulle till rulle, Kudu och Karibu. Foto: Pressbild

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.

Den schweiziska tillverkaren av storformatsskrivare skriver i ett pressmeddelande att de kommer att fokusera på att visa sitt nuvarande sortiment av flatbädds- och rulle till rulle-skrivare. Deras höga kapacitet och mångsidighet samt specialapplikationer som är möjliga med dessa.

Swissqprint beskriver sina maskiner som både arbetshästar i produktionsmiljöer som ska klara att gå dygnet runt i åtminstone tio år, men att de är även lämpade för kreativa ändamål där kunden vill ha det lilla extra.

Kudu-modellen i rampljuset

I montern visas Kudu som är tillverkarens senaste flatbäddsskrivare med UV-LED i det övre segmentet. En maskin som ska leverera kvalitativa utskrifter i en hastighet på upp till 304 kvadratmeter i timmen. Jämfört med en annan flatbädd från Swissprint, Nyala 4, ska Kudun vara 50 procent snabbare.

Modellen har den nya generationens printhuvuden med upp till 1 360 dpi upplösning och mindre droppstorlek. Den har tio färgkanaler och ett stort antal möjliga bläckkonfigurationer. Maskinen kan förutom CMYK utrustas med light-färger, lack och inte minst neon-färger, gult och rosa.

Även om det är en planprinter så finns rulle till rulle som tillval med en mediabredd på 3,2 meter, denna hybridfunktion ska utöka bredden av tänkbara applikationer.

Utskrifter med neon får lysa lite extra under mässan.
Utställning med neonutskrifter

Den andra skrivaren på display är Karibu. En rullprinter med funktioner som ska öka effektiviteten och antalet applikationer. Den är anpassad för soft signage och mjuka material, även mesh. Maskinen kan printa med vitt och lack för backlit-applikationer, för att skapa texturer och utsmyckningar. Precis som Swissqprints utbud av flatbäddar så har Karibu den patenterade Tip Switch Vacuum-funktionen för enkel och energisparande vakuumkontroll samt den fjärde generationen skrivhuvuden och möjligheten att printa med neonfärger.

Dessutom bjuds besökarna på en särskild utställning med applikationer i neon. Swissqprint visar på vilka kreativa möjligheter det finns med deras maskiner, till exempel för att skapa kampanjer som sticker ut. Även andra unika exempel på utskrifter visas under mässan.

Rullprintern Karibu kan printa med både vitt och lack, till exempel för backlit-applikationer. Foto: Pressbild

Läs vidare

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm