Mimaki Europe firar 20-årsjubileum på Fespa

PUBLICERAD: 11 mars 2024
UPPDATERAD: 11 mars
Mimakis första DTF-skrivare visades på förra årets Fespa, här med Simon Nyman hos svenska återförsäljaren Signcom. I år visas uppföljaren som ska vara fyra gånger så snabb. Foto: Arkiv/Claes Nordström

I år är det 20 år sedan Mimaki etablerade sig i Europa och det kommer att firas med såväl produktnyheter som en tillbakablick på åren som passerat.

Danna Drion. Foto: Arkiv/Pressbild

Jubileet innebär att Mimaki dels kommer att finnas representerade på mässan, och dels erbjuda besökarna att följa med till deras showroom som ligger cirka 10 minuter med buss därifrån. En lösning som gör det möjligt att visa hela portföljen med olika teknologier. Det gör det också möjligt att visa unika och kreativa applikationer som gjorts tillsammans med kunder och samarbetspartners genom åren.

– Detta jubileum är en milstolpe för Mimaki Europe och det perfekta tillfället att fira framgång, men ännu viktigare, att se framåt och fastställa hur vi som team och företag kan bidra till en mer hållbar värld under de kommande 20 åren. Genom att använda vår förmåga till innovation kommer vi att försöka tillämpa den på teknologier och innovation som bidrar till detta långsiktiga mål, säger Danna Drion, marknadschef för Mimaki EMEA i ett uttalande.

Mässbesökarna erbjuds dagliga turer Mimakis Experience Centre för att ta del av allt ifrån produkter för skyltning och textiltryck till 3D-printing. Åtminstone två produktnyheter utlovas, bland annat ett innovativt system för industriellt textiltryck som kommer att visas i företagets Sustainability Corner.

UV-skrivaren UCJV330-160 med ”print and cut”-funktion är en av maskinerna som får stå i rampljuset.

Mimaki är ”UV Excellence Partner” på årets Fespa vilket betyder att mycket fokus kommer att vara på de senaste och mest avancerade UV-lösningarna såväl som hållbara applikationer. Det handlar till exempel om nyligen släppta UJV100-160Plus och UCJV330-160. Mimaki lyfter fram fördelar som låg strömförbrukning när det gäller UJV100-160Plus, och hög hastighet, hög kvalitet i utskrifterna samt en ”print and cut”-funktion för UCJV330-160.

I slutet av sommaren lanserades uppföljaren till Mimakis första DTF-skrivare och den kommer nu att visas på en stor europeisk mässa för första gången. TxF300-75 är fyra gånger snabbare än sin föregångare och ska enligt tillverkaren kunna leverera både kvalitet och hög genomströmning.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper