Mimaki Europe firar 20-årsjubileum på Fespa

PUBLICERAD: 11 mars 2024
UPPDATERAD: 11 mars
Mimakis första DTF-skrivare visades på förra årets Fespa, här med Simon Nyman hos svenska återförsäljaren Signcom. I år visas uppföljaren som ska vara fyra gånger så snabb. Foto: Arkiv/Claes Nordström

I år är det 20 år sedan Mimaki etablerade sig i Europa och det kommer att firas med såväl produktnyheter som en tillbakablick på åren som passerat.

Danna Drion. Foto: Arkiv/Pressbild

Jubileet innebär att Mimaki dels kommer att finnas representerade på mässan, och dels erbjuda besökarna att följa med till deras showroom som ligger cirka 10 minuter med buss därifrån. En lösning som gör det möjligt att visa hela portföljen med olika teknologier. Det gör det också möjligt att visa unika och kreativa applikationer som gjorts tillsammans med kunder och samarbetspartners genom åren.

– Detta jubileum är en milstolpe för Mimaki Europe och det perfekta tillfället att fira framgång, men ännu viktigare, att se framåt och fastställa hur vi som team och företag kan bidra till en mer hållbar värld under de kommande 20 åren. Genom att använda vår förmåga till innovation kommer vi att försöka tillämpa den på teknologier och innovation som bidrar till detta långsiktiga mål, säger Danna Drion, marknadschef för Mimaki EMEA i ett uttalande.

Mässbesökarna erbjuds dagliga turer Mimakis Experience Centre för att ta del av allt ifrån produkter för skyltning och textiltryck till 3D-printing. Åtminstone två produktnyheter utlovas, bland annat ett innovativt system för industriellt textiltryck som kommer att visas i företagets Sustainability Corner.

UV-skrivaren UCJV330-160 med ”print and cut”-funktion är en av maskinerna som får stå i rampljuset.

Mimaki är ”UV Excellence Partner” på årets Fespa vilket betyder att mycket fokus kommer att vara på de senaste och mest avancerade UV-lösningarna såväl som hållbara applikationer. Det handlar till exempel om nyligen släppta UJV100-160Plus och UCJV330-160. Mimaki lyfter fram fördelar som låg strömförbrukning när det gäller UJV100-160Plus, och hög hastighet, hög kvalitet i utskrifterna samt en ”print and cut”-funktion för UCJV330-160.

I slutet av sommaren lanserades uppföljaren till Mimakis första DTF-skrivare och den kommer nu att visas på en stor europeisk mässa för första gången. TxF300-75 är fyra gånger snabbare än sin föregångare och ska enligt tillverkaren kunna leverera både kvalitet och hög genomströmning.

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5