Signcom slutar sälja viscom

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 15 mars 2024
UPPDATERAD: 19 mars
Signcom-teamet tackar sina kunder ”Vi vill börja med att uttrycka vår djupaste tacksamhet för den tillit och lojalitet ni har visat Signcom genom åren” skriver företaget i ett mejl.

Signcom i Sverige lämnar över allt ansvar för viscom-material som print och vinyl till Scandraft från 18 mars. 

”Det är med blandade känslor vi meddelar att idag fredag den 15/3 kommer vara den sista dagen vi hanterar viscom-material.” skriver Signcom-teamet i en kommentar. Företaget kommer fortsätta med maskinförsäljningen.

Beslutet sker i ljuset av att Signcoms ägare förvärvade Scandraft i slutet av förra året. Övergången ska vara ett naturligt steg mot att konsolidera de båda bolagens resurser och expertis vilket ska ge en bredare portfölj och bättre support.

Förändringen beskrivs som början på en ny fas, där all framtida distribution av viscom-material kommer att ske genom Scandraft.

Anders Trillkott.

Varför görs förändringen?

– Igepa Group har förvärvat Scandraft som även äger Signcom. Vi kommer att lägga över viscomförsäljningen på Scandraft som hanterar det i större skala, säger Anders Trillkott, vd på Scandraft.

Från och med måndag sker leveranserna av Viscomprodukter enbart från Scandraft

Vad innebär det för personalen på bolagen?

– Scandraft behåller personalen, några från Signcom har börjat på Scandraft och resterande personal på Signcom jobbar vidare med övrigt sortiment. Några har sökt andra jobb, säger Anders Trillkott.

Vad innebär det här för Scandrafts position på den svenska marknaden?

– Det innebär att vi förhoppningsvis får ökad försäljning, och kan hjälpa våra gemensamma kunder ännu bättre. Signcom och Scandraft har tidigare bägge varit Orafol-distributörer och nu kommer Scandraft istället att bli ensam officiell distributör för Orafol i Sverige. Vi försäkrar att den service och kvalitet ni kommit att förvänta er av Signcom kommer att fortsätta och förstärkas hos Scandraft. Samtliga produkter som kunder är vana att köpa hos Signcom nu även finns i Scandrafts sortiment.

Kommer Scandraft sälja maskiner?

– Nej.

I en tidigare version av artikeln stod att Signcom på sikt ska upphöra som varumärke, en uppgift som kom från Signcom. Den uppgiften stämmer inte enligt Anders Trillkott.

Tisdagen den 19 mars meddelande Signcoms vd Robert Nyblom att han köper loss maskindelen från Igepa Group och startar det nya bolaget Signcore.

 

Läs vidare

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm