Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 22 mars 2024
UPPDATERAD: 25 mars
Lasern skär tio etiketter på bara någon sekund.

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.

Kinesiska iEcho LCT350 är speciellt tillverkad för etikettindustrin.

– Det är den nyaste maskinen de har. Det har faktiskt varit en del intresse på mässan för den här, säger Kenneth Nielsen, CEO på Custmo ApS som säljer maskinen i Danmark.

I Sverige är det VBS som är återförsäljare och i Norge är det Graphic support som är agentur.

Kenneth Nielsen på Custmo ApS i Danmark. I Sverige är det VBS som är återförsäljare och i Norge är det Graphic Support.

Vad är speciellt med den här maskinen?

– Det är att det är laserteknologi. Du skickar en fil till maskinen och sedan kan du göra justera inställningarna, säger Kenneth Nielsen medan laserljuden från maskinen hörs i någon sekund i jämna, fräsande intervaller.

”Billigare är konkurrenterna”

Han berättar att den passar bra till mindre serier för maskinen har inte så stor uppstartsavgift. Man behöver inte stansformer.

– iEcho är billigare är konkurrenterna och det är superbra maskiner. Det går riktigt bra att sälja dem i Danmark. Vi har en hel del maskiner ute med skärbord och deras service är ”supreme”. De har ”man power”. Det är en av världens största fabriker och de har en ”hotline” som är öppen dygnet runt med 300 man så de återkommer direkt med service, säger Kenneth Nielsen.

Hur mycket kraft LCT350 ska använda beror på vilket material den ska gå loss på. Inställningarna sparas i maskinen. Lasern är på 300w.

Skärprocessen för etiketter blir tidseffektiv.
Röken avskiljs

Maxhastighet är 1500 mm i sekunden. Den klarar upp till 350 millimeter klippbredd och 390 i materialbredd. Maskinen har en rökavskiljningskanal som är lätt att rengöra.

Maskinen har ett intelligent spänningskontrollsystem. Matningsmekanismen och mottagningsmekanismen använder en magnetisk pulverbroms och spänningsregulator.

Spänningsjusteringen är exakt med jämn start och stopp vilket säkerställer stabilitet och noggrannhet i materialspänningen under matningsprocessen, enligt tillverkaren.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper