Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERAD: 25 mars 2024
UPPDATERAD: 25 mars
Multiline mjukvaran består av 14 moduler som kan monteras efter önskemål. Marknadschef Jef Stoffels syns på bilden.

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.

14 olika moduler kan sättas samman efter tycke i Datalines mjukvarulösning Multiline. Det gäller allt från kundrelationer (CRM), beräkningar och erbjudanden, pre-flighting, orderskapande och bekräftelse, internt arbetsflöde, analys och rapportering, fakturering, inventering med mera.

Marknadschef Jef Stoffels säger att de flesta börjar med att bygga ett CRM-system för att hantera kundrelationer. Därifrån går de vanligtvis vidare till orderskapande eller lagerhantering. Tricket är att man kan hälla på allt eftersom behoven dyker upp. Dataline ansvarar för integrationen.

Det som är nytt i version 6.0, som presenterades på FESPA, är att flera av de enkla och mer administrativa prepress-funktionerna kan utföras av den administrativa personalen. Det sänker flaskhalsbelastningen i prepress och gör att fler jobb kan produceras i tid, säger Jef Stoffels.

De har även tagit fram appar som låter dig övervaka systemet från vilken smartphone eller surfplatta som helst, och bland annat kan godkänna externa uppgifter.

En solid bas

Dataline har idag fler än 1 000 företag som kunder med fler än 10 000 användare. Dataline är ett belgiskt företag med 60 anställda. I Skandinavien fungerar NIZE equipment som en slags partner. Direktör Lars Nikolajsen från NIZE equipment förklarar:

– Vi varken säljer eller stödjer Multiline. Men om vi ser ett behov hos någon av våra kunder föreslår vi Multiline som lösning. Dataline tar då över sig själv. Detta sker vanligtvis genom att intervjua kunden under några timmar om hur deras produktion är sammansatt och vilka utmaningar de står inför. Efter intervjun sätts en demo ihop för att visa hur kundens utmaningar kan lösas. Ibland behövs några demos, men de är väldigt seriösa med sitt arbete.

Jef Stoffels avslutar med att säga att de på DRUPA kommer att visa några nya lösningar baserade på AI (artificiell intelligens).

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm