swissQprint ger 3 års garanti – utan extra kostnad

Foto: Anja Degerholm
PUBLICERAD: 25 mars 2024
UPPDATERAD: 25 mars
Neonfärger är en av de funktioner som blivit särskilt populära hos swissQprints kunder.

För 9:e året i rad är swissQprints Nyala flatbäddsskrivare den mest sålda skrivaren i kategorin ’UV flatbädds/hybridskrivare, större än 152,4 cm i prissegmentet 130 000 – 650 000 EUR’, enligt analysinstitutet Infosource.

Därför kanske det inte finns lika stor anledning att göra större förändringar på maskinen heller. swissQprint visar därför inte heller några egentliga produktnyheter på årets FESPA-mässa.

– Vi har kunder som har haft sin swissQprinter i mer än 10 år. Det är en riktigt stabil och robust maskin, som bl.a. på grund av den långa livslängden är en bra investering. Men det är en av de saker som är svårt att säga om man inte backar upp det i verkligheten. swissQprint har nu bestämt sig för att göra just det, genom att från och med nu införa tre års garanti på alla sina skrivare – utan extra kostnad. Det betyder att du känner till dina utgifter de tre första åren. Vårt enda krav är att vi kan kontrollera maskinen minst en gång om året, förklarar Lars Nikolajsen från NIZE Equipment som distribuerar swissQprint i Norden.

Nyala har ett tryckbord på 3,2×2 meter och nio fritt konfigurerbara färgkanaler. Standardmodellen ger upp till 206 m2/h. Tryck med neonfärger har varit särskilt populärt sedan swissQprint lanserade dessa specialfärger för tre år sedan.

Använder el som en vattenkokare

swissQprint storformatsskrivare är mycket effektiva i många avseenden. Trots det har de ett blygsamt energibehov. Den genomsnittliga strömförbrukningen är 2,2 kWh, ungefär samma mängd ström som en vanlig vattenkokare kräver. Denna energieffektivitet är certifierad i enlighet med Fogra ISO 20690:2018.

Alternativ till Caldera RIP

swissQprints maskiner levereras som utgångspunkt med en Caldera RIP.
– Det är bara en beprövad, bra och effektiv RIP, säger Lars Nikolajsen och tillägger: Men det måste finnas alternativ som erbjuder lite olika alternativ. Därför har swissQprint gjort noggranna tester och nu ingått ett samarbete med Print Factory som levererar en lite annan typ av RIP.

För det första är det billigare. Den är tillgänglig för både Mac och PC, med Caldera RIP som endast kör Mac och Linux. Den är molnbaserad och kan köpas med prenumeration.

Läs vidare

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper