swissQprint ger 3 års garanti – utan extra kostnad

Foto: Anja Degerholm
PUBLICERAD: 25 mars 2024
UPPDATERAD: 25 mars
Neonfärger är en av de funktioner som blivit särskilt populära hos swissQprints kunder.

För 9:e året i rad är swissQprints Nyala flatbäddsskrivare den mest sålda skrivaren i kategorin ’UV flatbädds/hybridskrivare, större än 152,4 cm i prissegmentet 130 000 – 650 000 EUR’, enligt analysinstitutet Infosource.

Därför kanske det inte finns lika stor anledning att göra större förändringar på maskinen heller. swissQprint visar därför inte heller några egentliga produktnyheter på årets FESPA-mässa.

– Vi har kunder som har haft sin swissQprinter i mer än 10 år. Det är en riktigt stabil och robust maskin, som bl.a. på grund av den långa livslängden är en bra investering. Men det är en av de saker som är svårt att säga om man inte backar upp det i verkligheten. swissQprint har nu bestämt sig för att göra just det, genom att från och med nu införa tre års garanti på alla sina skrivare – utan extra kostnad. Det betyder att du känner till dina utgifter de tre första åren. Vårt enda krav är att vi kan kontrollera maskinen minst en gång om året, förklarar Lars Nikolajsen från NIZE Equipment som distribuerar swissQprint i Norden.

Nyala har ett tryckbord på 3,2×2 meter och nio fritt konfigurerbara färgkanaler. Standardmodellen ger upp till 206 m2/h. Tryck med neonfärger har varit särskilt populärt sedan swissQprint lanserade dessa specialfärger för tre år sedan.

Använder el som en vattenkokare

swissQprint storformatsskrivare är mycket effektiva i många avseenden. Trots det har de ett blygsamt energibehov. Den genomsnittliga strömförbrukningen är 2,2 kWh, ungefär samma mängd ström som en vanlig vattenkokare kräver. Denna energieffektivitet är certifierad i enlighet med Fogra ISO 20690:2018.

Alternativ till Caldera RIP

swissQprints maskiner levereras som utgångspunkt med en Caldera RIP.
– Det är bara en beprövad, bra och effektiv RIP, säger Lars Nikolajsen och tillägger: Men det måste finnas alternativ som erbjuder lite olika alternativ. Därför har swissQprint gjort noggranna tester och nu ingått ett samarbete med Print Factory som levererar en lite annan typ av RIP.

För det första är det billigare. Den är tillgänglig för både Mac och PC, med Caldera RIP som endast kör Mac och Linux. Den är molnbaserad och kan köpas med prenumeration.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm