HP lanserar fyra nya digitalpressar

PUBLICERAD: 17 april 2024
UPPDATERAD: 18 april
HP Indigo 120K Digital Press.

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.

De nya digitalpressarna är utformade för att förbättra både produktionsflödet och ekonomin inom tryckeribranschen – och innehåller därför ett antal autonoma lösningar som ska effektivisera produktionsprocesserna.

HP Inc. tillkännagav den 25 mars lanseringen av HP Indigo 120K och 18K digitalpressar, tillsammans med flera andra digitalpressar och förbättringar i HP PageWide-portföljen. Företagets nya produktlinje är utvecklad för att adressera relevanta produktionsutmaningar och skapa tillväxtmöjligheter inom tryckeribranschen.

Inflation, brist på arbetskraft, hållbarhet och materialbrist inom den kommersiella tryckindustrin sägs vara bland de främsta utmaningarna som de nya digitalpressarna är designade för att hantera:

Haim Levit, divisionchef för HP Industrial Print.

– Vi är engagerade i att hjälpa våra kunder med hållbarhet och lönsam tillväxt, säger Haim Levit, divisionchef för HP Industrial Print, och fortsätter:

– Våra LEP, LEPx och bläckstråleteknologier har förbättrats med avseende på kvalitet, mångsidighet, hållbarhet och ekonomi, och våra innovationer har möjliggjort för över 8 000 tryckerier att expandera och skala sina verksamheter. Med den nya produktlinjen kommer HP att sätta standarden för kommersiell utskrift framåt också. Med lanseringen av HP Indigo 120K kommer företaget att nå en ny toppunkt för högvolymproduktion. Den nya digitalpressen ska minska behovet av mänsklig kontakt och möjliggöra flertrycksdrift med endast en operatör. Dessutom kommer den att erbjuda offsetliknande tryckkvalitet, enkel övergång mellan offset- och digitaltryck, samt inkludera ett ekoläge som minskar koldioxidavtrycket med 11 procent.

– Med detta kommer vi att definiera branschstandarden för automatisering och hållbarhet och hjälpa våra kunder att uppnå enastående produktivitets- och effektivitetsnivåer, säger Noam Zilbershtain, vice vd och verkställande direktör för HP Indigo och Scitex.

Nästa generation av HP:s bästsäljande B2-press – HP Indigo 18K digitalpress – sägs enligt HP hantera det bredaste utbudet av tryckapplikationer i en B2-press någonsin. Dessutom kommer den att innehålla avancerade AI-funktioner som automatisk återställning och proaktiva varningar, vilket kommer att förenkla produktionsprocessen och förbättra drifttiden med upp till 80 procent under ett enda skift. Indigo 18K digitalpress har också ett Enhanced Productivity Mode (EPM) som ger 24 procents energibesparing per ark.

HP Indigo 7K Secure Digital Press och Indigo V12 Digital Press

HP tillkännagav samtidigt tillgängligheten av HP Indigo 7K Secure Digital Press och Indigo V12 Digital Press. Den förstnämnda är utvecklad i samarbete med Jura JSP och erbjuder skräddarsydda arbetsflöden anpassade för ett brett spektrum av säkerhetskrav:

– HP Indigo 7K Secure Digital Press ska revolutionera digital säkerhetstryckning genom att utföra tryckjobb i ett enda pass. Detta kommer att hjälpa kunderna att utöka sitt erbjudande och attrahera nya marknadssegment, säger Zilbershtain.

Dessutom lanserar HP Indigo V2 Digital Press för den allmänna marknaden. Detta sägs vara den snabbaste smala digitalpressen som är tillgänglig och den första som använder innovativ LEPx-teknologi. Lanseringen av V2 följer efter flera framgångsrika betatester hos företaget Brook + Whittle.

Stor satsning på automatisering

På Dscoop Edge-evenemanget, där alla dessa lanseringar ägde rum, presenterade HP ett antal nya lösningar som representerar innovationer inom produktionsautomatisering. De nya lösningarna inkluderade:

  • PrintOS Production Beat Support gör det möjligt att övervaka hela produktionsgolvet – inte bara HP-pressar – genom att samla in data i realtid och digitalisera hela produktionen.
  • HP Indigo PQ Maestro erbjuder en intelligent startguide som optimerar pressens prestanda.
  • Preflight är ett AI-baserat beslutstagningsverktyg som automatiskt förutsäger den mest lämpliga utskriftsmodellen genom att lära av kundernas preferenser.
  • AAA 2.0 (Auto Alert Agent) Advanced är en maskininlärningsalgoritm som ökar utskriftsproduktiviteten utan mänskligt ingripande.
  • AMRs (autonoma mobila robotar) bidrar till att automatisera medieöverföringen.
  • HP Sustainability Amplifier är ett program som gör det möjligt för tryckerier att påskynda sin hållbarhetsagenda och erbjuda mer hållbara utskrifter.

HP PageWide-portföljen expanderar

– Sedan vår första HP Inkjet webbpress år 2009 har mer än 1 biljoner sidor tryckts på PageWide. Idag introducerar vi den nya HP PageWide Plus-paketet, som kommer att förstärka produktiviteten, automatiseringen och ekonomin, säger Annette Friskopp, generaldirektör för HP PageWide.

Det nya HP PageWide Plus-paketet som avslöjades idag kommer att inkludera följande tre förbättringar:

  • Performance Economy Color (EC) Mode producerar utskrifter med mindre färgbläck och en 60 procents ökning i produktiv

Läs vidare

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke