Förnybar kartong på ingång

PUBLICERAD: 27 maj 2019
UPPDATERAD: 27 maj
Stora Ensos förnybara kartong, Cupforma Natura Solo, fungerar exempelvis till pappersmuggar. Foto: Valtteri Kantanen

Stora Enso lanserar en förnybar kartong som fungerar såväl till muggar för varma och kalla drycker som för glassförpackningar.

Enligt Stora Enso satsar de aktivt  på att utveckla hållbara lösningar för att hjälpa kaféer och snabbmatskedjor. De menar vidare att det också finns en efterfrågan på hållbara alternativ hos konsumenterna. Nu släpper de ett nytt kartongmaterial Cupforma Natura Solo som produceras utan den traditionella plastbeläggningen. Vidare kommer materialet med ett brett urval av barriärer för olika behov.

Hannu Kasurinen, SVP chef för Liquid Packaging and Carton Board inom affärsområdet Consumer Board division. säger att Cupforma Natura Solo är ytterligare ett led i Stora Ensos arbete för att minska plastanvändningen.

Ebba Mannheimer, chef för Business New Barrier Solutions, affärsområdet Consumer Board division:

– Vi har testat Cupforma Natura Solo tillsammans med våra kunder i Europa och konstaterat att den fungerar på ett sätt som liknar muggar med traditionell polyetenbeläggning, så ingen ny konverteringsteknologi behövs. Dessutom kan detta innovativa material öka återvinningsvärdet för använda muggar eftersom barriären bryts ner i en återvinningsprocess och alla fibrer kan återanvändas. Vi är stolta över att kunna börja erbjuda våra kunder Cupforma Natura Solo för att främja förnybara och cirkulära lösningar och stärka livsmedelsförpackningars värde.

 

Läs vidare

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

Senaste nytt

Stibos köp av V-Tab klart: "En dröm jag haft i tio år"

Efter många turer är nu danska Stibo Completes köp av V-Tab i Vimmerby klart. Samtidigt innebär det att verksamheten i Norrahammar lägger ner. Stibo Completes VD Søren Henrikssen pekar ut riktningen i en intervju med Sign & Print.
stibo_soren_henriksen

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08