Förnyar maskinparken

Big Image firar 30 år och har flera maskininvesteringar på gång. Redan har en bläckstråleskrivare i storformat installerats – en 12 pictoliter rulle-till-rulle uv-bläckstråleskrivare med Variodrop-teknik.

Big image Systems har uppdaterat maskinparken med storformatsskrivaren från Durst, RHO 512 PLUS. En 12 pictoliter rulle-till-rulle uv-bläckstråleskrivare med Variodrop-teknik. Den kan skriva ut med en hastighet upp till 350 kvadratmeter per timme, och en kvalité upp till 1200 dpi. Fler delar av företagets maskinpark kommer att förnyas under hösten, meddelar Big Image i ett pressmeddelande.

Företaget med säte i Täby startades för 30 år sedan under namnet Bildcentrum Scanaprint AB efter att en beställning gjordes till Sverige på en airbrush printer av Werner Schäfer. Big Image har gjort sig kända för flera uppseendeväckande projekt. Här nedan följer några.

Foto:Andrea Zucker Photography.

Big Image hjälpte till att göra kulissen till New Ballet Ensemble Season’s scenpremiär. Kulissen trycktes på Big Images Infinitus-printer i Berlin.

 

 

Tyska musikgruppen Santiago var först ut med att testa ett bomullstyg med en bildutskriften av en äldre stadsvy på framsidan och en måne på baksidan. När bilden belyses framifrån syns endast framsidan och när bilden belyses bakifrån träder bilden på baksidan fram.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: