Ingen förlust för KBA

Efter en förlust i sikte klarade sig KBA genom förra året på break-even. Enligt företaget har efterfrågan sjunkit med 40 procent jämfört med 2007.

Orderingången för hela koncernen landade på 890 miljoner euro, en nedgång med 28 procent jämfört med 2008. Enligt KBA var efterfrågan på rulloffset svagare än förväntat. Arkoffsetsidan ligger fortfarande på minus, men efterfrågan börjar öka, menar man.

Enligt KBA:s marknadschef Klaus Schmidt växer man främst i Kina och Latinamerika. Men i USA och Europa har efterfrågan minskat med upp emot 50 procent på arkoffsetsidan. Detta gäller dock inte Polen och Tjeckien.

– Vi är inne på rätt väg och målet för 2010 är att nå break even, eller möjligen göra en mindre vinst, säger Klaus Schmidt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: