Skärmprovtryck vid pressen

web_quatoQuato Proof View 700 har utvecklats för skärmprovtryck och färgkontroll direkt vid tryckpressen eller i stationära ljusskåp.

Quato Proof View 700 ska vara den första bildskärmen anpassad för att användas i korrekt betraktningsljus enligt ISO 3664. Hittills har grafiska bildskärmar varit för ljussvaga för att kunna användas direkt vid till exempel tryckpressen, menar Network Innovation, som distribuerar lösningen.

Proof View 700 ska täcka in runt 90 procent tryckstandarder. Panelen ger 700 cd per kvadratmeter och har extra stor betraktningsvinkel. Med de integrerade UDACT-rutinerna ska användaren kunna kontrollera kalibreringsresultaten och på så sätt vara säker på att hela systemet fungerar som det ska.

______________________________________________________
SPECIFIKATIONER

• IPS-Pro panel med direkt highpower CCFL-bakgrundsbelysning

• 21,3 “/ 54cm storlek, 1.600×1.200 pixlar, 10bit färg / gråtoner

• Hårdvarukalibrering med 12bit LUT

• 72% NTSC (90% ISOcoated v2, 100% ISOnewspaper26v4)

• 36bit (3x12bit) kalibreringsprecision

• 700cd/m2 luminans (max.), kontrast 1000:1

• iColor – programvara för skärmkalibrering inkl. UDACT

• Silver Haze Pro Colorimeter och huva ingår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: