Bredare etiketter med Xeikon 3500

PUBLICERAD: 12 april 2010
UPPDATERAD: 12 april

Xeikons senaste bidrag till digitala etikettmaskiner heter 3500. Det är en rullbaserad utrustning med en maximal utskriftsbredd på 512 millimeter. Hastigheten är på 19,2 meter per minut.

Just bredden är något som Punch Graphix puffar för. Den tidigare modellen 3300 klarar 330 millimeters bredd. Med nya 3500 går utskriftsbredden upp till över halvmetern och det ska enligt företaget möjliggöra ett bredare utbud av applikationer som man kan köra i pressen.

Xeikon 3500 kan köras med fem färger, där den femte färgen kan vara en dekorfärg. Det går även att använda en särskild säkerhetstoner för säkerhetsapplikationer, eller täckvitt för till exempel genomskinliga etiketter.

Utskriftshastigheten ligger på 570 kvadratmeter per timme. Maskinen kan köra ut på material som papper, folie och kartong i ytvikter på 40–350 gram. Maskinen använder Xeikons nyutvecklade Q-I-toner, som är godkänd i Europa och USA för användning på livsmedelsförpackningar.

Xeikon 3500 premiärvisas på Ipex.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959