JMS går vidare efter branden

PUBLICERAD: 21 april 2010
UPPDATERAD: 21 april

Branden i JMS anläggning i Helsingborg orsakade stora skador på utrustning. Dessutom totalförstördes anläggningen.

Enligt JMS Tryckeris vd Stefan Mannfalk gick värden motsvarande hundra miljoner kronor förlorade i branden.

Det var på morgonen lördagen den 17 april som motorn i en rulloffsetpress skar ihop och började brinna. Personal på plats försökte själva släcka branden som spred sig mycket snabbt.

I samband med släckningsarbetet räddade dock personalen fem långtradare med färdiga trycksaker som kan levereras enligt planerna.

Övriga uppdrag vid enheten har omdirigerats till Vellinge och Kragerö, där även personal kommer att omplaceras.

JMS poängterar att det är mindre än en tredjedel av den totala heatsetkapaciteten som försvunnit med branden. Det innebär att det finns dubbelt så mycket kapacitet inom koncernen.

Planen är att alla uppdrag kommer att produceras av samma personal, i likadana maskiner och helt under JMS kontroll precis som tidigare.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper