JMS går vidare efter branden

PUBLICERAD: 21 april 2010
UPPDATERAD: 21 april

Branden i JMS anläggning i Helsingborg orsakade stora skador på utrustning. Dessutom totalförstördes anläggningen.

Enligt JMS Tryckeris vd Stefan Mannfalk gick värden motsvarande hundra miljoner kronor förlorade i branden.

Det var på morgonen lördagen den 17 april som motorn i en rulloffsetpress skar ihop och började brinna. Personal på plats försökte själva släcka branden som spred sig mycket snabbt.

I samband med släckningsarbetet räddade dock personalen fem långtradare med färdiga trycksaker som kan levereras enligt planerna.

Övriga uppdrag vid enheten har omdirigerats till Vellinge och Kragerö, där även personal kommer att omplaceras.

JMS poängterar att det är mindre än en tredjedel av den totala heatsetkapaciteten som försvunnit med branden. Det innebär att det finns dubbelt så mycket kapacitet inom koncernen.

Planen är att alla uppdrag kommer att produceras av samma personal, i likadana maskiner och helt under JMS kontroll precis som tidigare.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2