Xerox drar upp prestandan

PUBLICERAD: 26 april 2010
UPPDATERAD: 26 april

xerox800_200Xerox drar upp tempot med två nya digitalpressar. Xerox Colour 800 Press och Xerox Colour 1000 Press klarar 80 respektive 100 sidor per minut.

Till pressarna finns även en tilläggsmodul för Xerox nya transparenta ”clear dry ink” som ytterligare ska förbättra kvaliteten på färgjobb. Med clear dry ink kan man till exempel framhäva bilder eller text för starkare visuellt genomslag, eller lägga till vattenstämplar av design- eller säkerhetsskäl.

Maskinerna har hög kapacitet och är avsedda för tryckerier, printbutiker och alla företag som producerar marknadsföringsmaterial. De är tänkta att fylla segmentet mellan Xerox Docucolor 7002, 8002 och flaggskeppet Xerox Igen 4.

Xerox Colour 800 Press och 1000 Press har en upplösning på 2400 x 2400 dpi och använder Xerox nya Emulsion Aggregation (EA) Dry Ink, vilket enligt företaget ska ge en offset-liknande yta. EA Dry Ink är också mer energisnålt vid tillverkningen än konventionell toner.

Två magasin för 2000 ark vardera placerade under motorn som gör att de tar mindre plats än i motsvarande konkurrerande lösningar, menar Xerox. Tillägget High Capacity Feeder med två extra magasin kan öka kapaciteten till 8000 ark.

Båda pressarna hanterar vikter från 55 gram till 350 gram. Maximal arkstorlek är på upp till 330 x 488 millimeter.

På efterbehandlingssidan går det att specialanpassa sin lösning efter specifika volym- och tryckbehov. Alternativ som finns tillgängliga vid lanseringen är GBS Advanced Punch, högvolymsavläggare, Xerox Standard Finisher med tillägg som C-Z-falsning och efterbehandling för broschyrer med häftning och fyrkantsrygg. Kommande alternativ är bland annat Xerox Tape Binder, GBC eBinder 200 och PlockMatic Pro 30 Professional Booklet Maker.

Pressarna använder arbetsflödet Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection. Pressarna finns tillgängliga från lansering med Xerox FreeFlow Print Server och Xerox EX Print Server från Fiery. Längre fram kommer även Xerox CX Print Server från Creo. Alternativen från Xerox och EFI ska vara fullt integrerade med Adobe PDF Print Engine.

Xerox Colour 1000 Press finns tillgänglig för beställning omedelbart och Xerox Colour 800 Press kommer att finnas tillgänglig senare under året.

Hela specifikationen för de nya digitalpressarna finns på Xerox webbplats.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper