Xerox drar upp prestandan

PUBLICERAD: 26 april 2010
UPPDATERAD: 26 april

xerox800_200Xerox drar upp tempot med två nya digitalpressar. Xerox Colour 800 Press och Xerox Colour 1000 Press klarar 80 respektive 100 sidor per minut.

Till pressarna finns även en tilläggsmodul för Xerox nya transparenta ”clear dry ink” som ytterligare ska förbättra kvaliteten på färgjobb. Med clear dry ink kan man till exempel framhäva bilder eller text för starkare visuellt genomslag, eller lägga till vattenstämplar av design- eller säkerhetsskäl.

Maskinerna har hög kapacitet och är avsedda för tryckerier, printbutiker och alla företag som producerar marknadsföringsmaterial. De är tänkta att fylla segmentet mellan Xerox Docucolor 7002, 8002 och flaggskeppet Xerox Igen 4.

Xerox Colour 800 Press och 1000 Press har en upplösning på 2400 x 2400 dpi och använder Xerox nya Emulsion Aggregation (EA) Dry Ink, vilket enligt företaget ska ge en offset-liknande yta. EA Dry Ink är också mer energisnålt vid tillverkningen än konventionell toner.

Två magasin för 2000 ark vardera placerade under motorn som gör att de tar mindre plats än i motsvarande konkurrerande lösningar, menar Xerox. Tillägget High Capacity Feeder med två extra magasin kan öka kapaciteten till 8000 ark.

Båda pressarna hanterar vikter från 55 gram till 350 gram. Maximal arkstorlek är på upp till 330 x 488 millimeter.

På efterbehandlingssidan går det att specialanpassa sin lösning efter specifika volym- och tryckbehov. Alternativ som finns tillgängliga vid lanseringen är GBS Advanced Punch, högvolymsavläggare, Xerox Standard Finisher med tillägg som C-Z-falsning och efterbehandling för broschyrer med häftning och fyrkantsrygg. Kommande alternativ är bland annat Xerox Tape Binder, GBC eBinder 200 och PlockMatic Pro 30 Professional Booklet Maker.

Pressarna använder arbetsflödet Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection. Pressarna finns tillgängliga från lansering med Xerox FreeFlow Print Server och Xerox EX Print Server från Fiery. Längre fram kommer även Xerox CX Print Server från Creo. Alternativen från Xerox och EFI ska vara fullt integrerade med Adobe PDF Print Engine.

Xerox Colour 1000 Press finns tillgänglig för beställning omedelbart och Xerox Colour 800 Press kommer att finnas tillgänglig senare under året.

Hela specifikationen för de nya digitalpressarna finns på Xerox webbplats.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Grönt mässmaterial på display

Det finska familjeföretaget Happy Print kommer till Kistamässan och Sign&Print Scandinavia för att visa sitt utbud av marknadsförings-, mäss- och displaymaterial.
Happy print kollage

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

3D-action i skyltmakandet

Signtools visar 3D-printade skyltar och tillverkning av frigolitskyltar i sin monter under Sign&Print Scandinavia. Dessutom blir det Sverigepremiär för ett nytt monteringsbord från CWT och PVC-fria DTF- och HTV-transfer.
Signtools

Senaste nytt

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F