Bildskärmen som kalibrerar sig själv

PUBLICERAD: 27 april 2010
UPPDATERAD: 27 april

coloredgeEizo har tagit fram en bildskärm med inbyggd kalibreringssensor och självkalibreringsfunktion. Modellen heter Color Edge CG245W och är framtagen för den grafiska branschen.

LCD-skärmen är på 24,1 tum och utformad för prepress, digitalfotografi, videoredigering och efterbearbetning. Den inbyggda kalibreringsenheten sitter i ramens övre del. Enheten svängs ned vid tidpunkter som användaren definierat och kalibrerar på så sätt skärmen.

Det behövs ingen dator för självkalibreringen. Med hjälp av schemaläggningsfunktionen på skärmmenyn eller den medföljande kalibreringsprogramvaran Color Navigator kan Color Edge CG245W självkalibreras vid en specifik tidpunkt och intervall. Eftersom självkalibreringen sker oberoende av datorn kan en kalibrerad Color Edge CG245W användas med valfritt operativsystem även om operativsystemet inte stöds av Color Navigator.

För att säkerställa kalibreringsprecisionen kalibrerar Eizo varje exemplar av Color Edge CG245W i skärmens centrum innan leverans och korrelerar den inbyggda sensorn med dessa resultat.

Color Edge CG245W använder en LCD-skärm av IPS-typ (in-plane switching) med en upplösning på 1920×1200 pixlar i bildförhållandet 16:10. Enligt Eizo ska skärmen återge 98 procent av Adobe RGB. Den maximala ljusstyrkan är 270 candela per kvadratmeter.

En Display Port- och dubbla DVI-I-ingångar är inkluderade. Display Port-ingången kan ta emot 10-bitars PC-signaler och återge 1,07 miljarder färger samtidigt från en palett på 68 miljarder färger.

Color Edge CG245W erbjuder hårdvarukalibrering vilket innebär att själva bildskärmen kalibreras istället för datorns grafikkort. Eizo:s kalibreringsprogram Color Navigator används för att ställa in målvärdena för ljusstyrka, vitpunkt och gamma och skapa en ICC-profil.

Eizo:s Digital Uniformity Equalizer-funktion (DUE) används för att korrigera de ojämnheter i ljus- och färgstyrka som kännetecknar LCD-skärmar. Den garanterar att skärmen har en Delta-E-differens på 3 eller mindre över hela skärmytan.

Color Edge CG245W har tre funktioner som säkerställer korrekt återgivning av ljus- och färgtoner i olika ljusmiljöer under hela bildskärmens livstid. Den första är en ny Eizo-patenterad funktion som stabiliserar ljusstyrkan när skärmen startas eller väcks ur energisparläget. Den andra är en automatisk ljuskorrigeringskrets som automatiskt korrigerar de förändringar i bakgrundsbelysningens ljusstyrka som sker över tiden. Den tredje funktionen motverkar den effekt som förändringar i omgivande ljustemperatur kan ha på de färgtoner som visas.

Eizo lämnar garanti på fem år för Color Edge CG245W. Color Edge CG245W börjar levereras i juni.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex