KBA utvecklar mindre press

PUBLICERAD: 28 april 2010
UPPDATERAD: 28 april

kba_c16Den tyska presstillverkaren KBA har tagit fram en ny rulloffsetpress med namnet C16. Pressen ska fylla en lucka på marknaden för 16-sidorspressar.

Företaget menar att tidigare fokus har legat på större format upp till 96-sidorspressar. Det har gjort att många leverantörer glömt de mindre maskinerna. Hälften av världens rulloffsetinstallationer består just av 16-sidiga maskiner, menar man. Här kan mindre pressar mer effektivt producera små volymer till mer nischade målgrupper.

KBA:s C16 finns i två modeller, 55 000 cph eller 65 000 cph. Det placerar pressen någonstans mellan Compacta 215 och Compacta 217 i produktportföljen.

C16 bygger på en helt ny plattform och en stor del av arbetet har kretsat kring plåtbyte. Enligt KBA går det att byta mellan två jobb på under 60 sekunder. C16 använder KBA:s teknik Platetronic och Easytronic.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449