Ryobis B2-press anpassad för förpackningsjobb

PUBLICERAD: 30 april 2010
UPPDATERAD: 30 april

p750GseTryckpresstillverkaren Ryobi använder Ipex för att lansera sin nya B2-press, 750G. Enligt företaget har man arbetat på att få upp hastigheten få med teknik från B1-pressen. Dessutom är den anpassad för att kunna ta förpackningsjobb.

Det handlar bland annat om ny teknik för att se till att tjockare substrat kan matas mer friktionsfritt i pressen, som ska klara 16 000 ark per timme. Tillsammans med dubbelrunda mottryckscylindrar ska pressen vara mer kapabel för förpackningsjobb, menar företaget.

Pressen använder företagets semiautomatiska plåtsystem Semi-RPC och har en uppgraderad pappersmatningsteknik. Vill man bli helt automatisk på plåtsidan, går det att köpa till Full-RPC. Ett komplett plåtbyte tar då runt 4,5 minuter enligt Ryobi.

750G finns i bredderna 765×545 och 756×580 millimeter och klarar substrat från 0,04 millimeters tjocklek till 0,8 millimeters tjocklek. Pressen kan konfigureras från två upp till tio tryckverk.

Den maskin som ställs ut på Ipex är en femfärgare med lackverk.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959