Sadelhäft A och O för Duplo

PUBLICERAD: 20 maj 2010
UPPDATERAD: 20 maj
Neal Horstead och Robin Greenhalgh framför Duplo Alpha sadelhäft med fyra upptagningstorn och skärning på tre sidor.
Neal Horstead och Robin Greenhalgh framför Duplo Alpha sadelhäft med fyra upptagningstorn och skärning på tre sidor.

Flaggskeppet i Duplos monter på Ipex 2010 var Alpha Saddle stitcher som kan ha upp till fyra torn med matningsark kopplade till sig.

– Duplo storsatsar på Ipex med sju nya produkter, säger vd Robin Greenhalgh.

Alpha Saddle stitcher kan ha upp till fyra torn med matningsark kopplade till sig. Sidorna från varje torn bigas och förfalsas innan de möter resten av papperen. Den färdiga broschyren skärs först i framkant och sedan med en tvåkniv på sidorna.

– Många av våra kunder har så stor produktion att de köpt två 5000-system av oss. De kan nu istället ha ett snabbt arbetande Alpha-system. Därigenom växer vi med våra stora kunder och visar samtidigt att delar från ett mindre system kan användas för att uppgradera till något större, säger Robin Greenhalgh.

En annan storsäljare i Norden är 645, som skär upp arket till visitkort, lägger bigsträngar eller perforerar. Nu har 645 blivit en del av en större maskin så att den kan skära, biga, slitta, perforera, falsa och stacka.

– Vi har tagit vår filosofi om att automatisera så långt det går, säger Robin Greenhalgh. De nya delarna kan dessutom kopplas ihop med det tusental 645 som redan finns installerade på marknaden, så för existerande kunder handlar det bara om att utöka sin maskin och få den att göra helt färdiga produkter.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)