Sadelhäft A och O för Duplo

PUBLICERAD: 20 maj 2010
UPPDATERAD: 20 maj
Neal Horstead och Robin Greenhalgh framför Duplo Alpha sadelhäft med fyra upptagningstorn och skärning på tre sidor.
Neal Horstead och Robin Greenhalgh framför Duplo Alpha sadelhäft med fyra upptagningstorn och skärning på tre sidor.

Flaggskeppet i Duplos monter på Ipex 2010 var Alpha Saddle stitcher som kan ha upp till fyra torn med matningsark kopplade till sig.

– Duplo storsatsar på Ipex med sju nya produkter, säger vd Robin Greenhalgh.

Alpha Saddle stitcher kan ha upp till fyra torn med matningsark kopplade till sig. Sidorna från varje torn bigas och förfalsas innan de möter resten av papperen. Den färdiga broschyren skärs först i framkant och sedan med en tvåkniv på sidorna.

– Många av våra kunder har så stor produktion att de köpt två 5000-system av oss. De kan nu istället ha ett snabbt arbetande Alpha-system. Därigenom växer vi med våra stora kunder och visar samtidigt att delar från ett mindre system kan användas för att uppgradera till något större, säger Robin Greenhalgh.

En annan storsäljare i Norden är 645, som skär upp arket till visitkort, lägger bigsträngar eller perforerar. Nu har 645 blivit en del av en större maskin så att den kan skära, biga, slitta, perforera, falsa och stacka.

– Vi har tagit vår filosofi om att automatisera så långt det går, säger Robin Greenhalgh. De nya delarna kan dessutom kopplas ihop med det tusental 645 som redan finns installerade på marknaden, så för existerande kunder handlar det bara om att utöka sin maskin och få den att göra helt färdiga produkter.

Läs vidare

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Visutech storsatsar med dubbla montrar

Visutech satsar stort på årets Sign & Print Scandinavia. I två montrar kommer de visa upp flera olika trycktekniker, sin säljframgång inom arkinkjet och nyheterna i produktportföljen hos den nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech Kyocera

Papper och plåtar från tryckerier för tryckerier

Med priser upp som är upp till 50 procent lägre och med obegränsad tillgång till högkvalitativt papper och premiumtryckplåtar ger Unitedprint tryckerier i hela Europa konkurrenskraftig tillgång till sina viktigaste material.
UP3 w

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449