Smart inplastare för mindre volymer

PUBLICERAD: 26 maj 2010
UPPDATERAD: 26 maj
Morgan Möllerström.
Morgan Möllerström framför Minipac.

O. Möllerström har liten, smart inplastare i sortimentet. Modellen heter Minipac och är en halvautomatisk inplastare av trycksaker med en maxstorlek på A3. Maximal tjocklek på de trycksaker som ska plastas är 22 millimeter.

Minipac är en typisk maskin för små och medelstora tryckerier, eller för de stora tryckerierna som vill utöka möjligheterna med inplastning av mindre volymer. Det ska även gå att skriva på plasten med inkjetteknik.

Utrustningen väger 130 kilo och matas för hand med trycksaker. Enligt Morgan Möllerström på företaget klarar man runt tjugo inplastningar per minut. Upptransportör, inmatningsbana samt matare finns som tillval.

Minipac har ett listpris på 54 500 kronor. Mer information finns på O. Möllerströms webbplats.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke