Framgångsrik avfärgning

PUBLICERAD: 31 maj 2010
UPPDATERAD: 31 maj

Ett franskt forskarlag har testat en ny metod för att avfärga tryckfärg från inkjettryckta ark. Metoden resulterade i att papperet kan återanvändas till ny pappersmassa.

Flera leverantörer talade om avfärgning på Ipex. Fujifilm presenterade ny dokumentation på en 98-procentig avfärgning, en process som utförts av organisationen Ingede.

Enligt Digital Print De-inking Alliance (DPDA) kan processen användas på nästan alla av de prover som ingick i testet.

Matthias Fromm, som är utvecklingschef på Océ, menar att undersökningen baserats på att återskapa återvinningsprocessen för flera papperstyper, för att på så sätt förstå hur inkjetutskrifter påverkar de återvinningssystem som används.

– Vi har använt hundra procent inkjetpapper i vår undersökning, säger Matthias Fromm. Vi räknar med att marknadsandelarna för industriell inkjet idag är under en procent av den totala grafiska produktionen. Baserat på tillväxttakten för inkjet, förväntar vi oss att avfärgningsleverantörerna kan hantera nuvarande volymer. Samtidigt har vi ett par år på oss att utveckla tekniker för avfärgning av större volymer.

Källa: Printweek

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg