Kronprinsessan väljer Munken

PUBLICERAD: 10 juni 2010
UPPDATERAD: 10 juni

wedding_webSvenskt, miljövänligt, med tradition och hög kvalitet. Det var kriterierna när hovet valde Arctic Papers designpapper Munken för inbjudningar och andra trycksaker, inför det stundande kungliga bröllopet i Storkyrkan i Stockholm den 19 juni.

Inför Kronprinsessan Victorias och Herr Daniel Westlings bröllop har samtliga inbjudningar tryckts på designpapperet Munken Pure från Arctic Paper. Hovets egen profilmanual har legat till grund för designen. Mot det kungligt serafimerblå och somrigt lindblomsgröna som valts som bärande färger för bröllopet, skapade den cremefärgade nyansen hos Munken Pure perfekt harmoni, med prägling och guldfoliering som effekter.

Som ett ytterligare effektfullt komplement användes även det högvita designpappret Munken Polar till entrékort och svarskort till själva vigseln i Storkyrkan.

‐ Vi är mycket glada att hovet vill se svensk kvalitet när det gäller papper, och väljer Munken till inbjudningskort och andra produkter, säger Hans Karlander, marknadsdirektör på Arctic Paper.

‐ Det är alltid en ära att få visa fram våra medarbetares gedigna kunskaper i konsten att tillverka designpapper och särskilt roligt att få vara en del av ett sådant här sammanhang, konstaterar Hans Karlander.

FOTO: Paul Hansen

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2