Kronprinsessan väljer Munken

PUBLICERAD: 10 juni 2010
UPPDATERAD: 10 juni

wedding_webSvenskt, miljövänligt, med tradition och hög kvalitet. Det var kriterierna när hovet valde Arctic Papers designpapper Munken för inbjudningar och andra trycksaker, inför det stundande kungliga bröllopet i Storkyrkan i Stockholm den 19 juni.

Inför Kronprinsessan Victorias och Herr Daniel Westlings bröllop har samtliga inbjudningar tryckts på designpapperet Munken Pure från Arctic Paper. Hovets egen profilmanual har legat till grund för designen. Mot det kungligt serafimerblå och somrigt lindblomsgröna som valts som bärande färger för bröllopet, skapade den cremefärgade nyansen hos Munken Pure perfekt harmoni, med prägling och guldfoliering som effekter.

Som ett ytterligare effektfullt komplement användes även det högvita designpappret Munken Polar till entrékort och svarskort till själva vigseln i Storkyrkan.

‐ Vi är mycket glada att hovet vill se svensk kvalitet när det gäller papper, och väljer Munken till inbjudningskort och andra produkter, säger Hans Karlander, marknadsdirektör på Arctic Paper.

‐ Det är alltid en ära att få visa fram våra medarbetares gedigna kunskaper i konsten att tillverka designpapper och särskilt roligt att få vara en del av ett sådant här sammanhang, konstaterar Hans Karlander.

FOTO: Paul Hansen

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS