Canon släpper svartvitt för interntryckeriet

PUBLICERAD: 16 juni 2010
UPPDATERAD: 16 juni

imagerunner8105_webCanons tre nya svartvita produktionsplattformar är särskilt framtagna för interntrycker och kopieringsbutiker. Det är de första svartvita enheterna för den grafiska branschen som Canon har utvecklat på Imagerunner Advance-plattformen.

De nya modellerna har beteckningarna 8085, 8095 och 8105. Detta för att återspegla utskriftskapaciteten på 85, 95 respektive 105 sidor per minut.

Enheterna kan hantera papperstjocklekar om 256 gsm (upp till 220 gsm duplex) och ett arkformat större än SRA3. Samtliga tre modeller kan konfigureras med antingen Fiery-ripp eller skrivarkort med Adobe postscript eller PCL, beroende på produktionsmiljö.

– Vi har jobbat mycket hårt för att kunna möta kraven från interntryckerier och copyshops och är nu glada att kunna erbjuda produkter med enastående prestanda gällande både produktionssäkerhet, miljöanpassning och volymkapacitet, säger Erik Åkenes, produktchef för Professional Print på Canon.

Den nya mjukvaruplattformen ska enligt Canon vara enklare att integrera i den befintliga maskinparken. Det ingår även verktyg för dubbelsidig färgscanning.

Efterbehandling finns i form av hålslagning, häftning av upp till 100 blad, sadelhäftning på upp till 20 blad, framkantstrimmer och sex typer av falsning, z-fals, dragspelsfals, C-fals inåt, C-fals utåt, fals på mitten och dubbel parallellfals.

Samtliga produkter har genomgått Canon Life Cycle Assessment (LCA) för att minimera koldioxidutsläpp. Allt i produktens livscykel från tillverkning, logistik och leverans till strömförbrukning i produktion har setts över.

Den svartvita Imagerunner Advance 8000-serien förväntas att erbjuda den lägsta energiförbrukningen i sin klass (TEC, som definierat av ENERGY STAR) och uppfyller RoHS-direktiven, menar Canon. De nya modellerna erbjuder också en högre energieffektivitet, är 50 procent mer strömsnåla än tidigare modeller och förbrukar 1,5 watt i standby-läge.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa