I september rullar Tryckstart genom landet

PUBLICERAD: 6 juli 2010
UPPDATERAD: 6 juli

IMG_0012.JPGMåndag den 13 till fredag den 24 september rullar den turnerande minimässan Tryckstart ut i landet. Det blir lite mindre mini i år, eftersom ytterligare utställare tillkommit sedan i fjol. Vi haffade projektledarna Rebecca Agronius och Victoria Falk för att få veta mer.

Vad är Tryckstart?

– Tryckstart reser runt i Sverige till sex olika platser och visar ett urval av det senaste inom grafisk teknik. I år startar vi i Norrland och gör stopp både i Umeå och Sundsvall innan vi fortsätter i Karlstad, Göteborg, Malmö och avslutar i Växjö.

Var håller ni till?

– Projektet har som sagt vuxit och i år håller vi till där vi hittar stora samlingsytor. På några platser är det i samarbete med grafiska företag medan vi på andra platser är på rena konferensställen. Vi är oerhört tacksamma mot de företag som upplåter plats åt oss.

Vilka företag ställer ut och varför?

– Några av Sveriges ledande leverantörer inom branschen är med oss, säger Victoria Falk. Nya för i år är Schneidler, Canon och Colonell. Precis som i fjor så har vi med Océ, Konica Minolta, Map, Ricoh, Pitney Bowes, Network Innovation, Fujifilm. Förhoppningsvis får vi med den nya produktionsmaskinen som Konica Minolta visade på Ipex och Xerox 1000, som nu är redo att börja säljas.

Varför gör ni Tryckstart?

– Det började som en idé på Print 2009 – att resa runt i landet och inte bara visa nyheter i huvudstaden. Till Stockholm kommer vi också i februari 2011, när Print-mässan genomförs där – även den större än tidigare.

– Nu slipper branschen att resa till oss. Vi reser runt istället. Det gör naturligtvis att det blir en lite mindre utställning. Men vi har ändå 30 ton maskiner – i två fullastade 24-meters lastbilar – med oss runt. Och även om det är en minimässa så har vi stora ambitioner. Utställarna tar tillfället i akt att ta med både stora och små nyheter. Vi visar digitalmaskiner, storformatskrivare, efterbehandlingsutrustning, programvaror och papper.

Varför ska jag anmäla mig?

– Egentligen av tre skäl. För det första finns här med nyheter som inte tidigare visats i Sverige. För det andra har vi här tid att visa maskinerna ordentligt. Det är helt OK att du vill boka in en hel timme med bara en leverantör. För det tredje är det superbekvämt att bara ha några meter mellan maskinerna, när du ska jämföra vad du ska ha.

Vem ska komma?

– Ingen kan skylla på att det är dyrt att resa till Tryckstart, eftersom den finns alldeles i närheten för de flesta. Här finns chansen att inte bara låta chefen komma utan ge alla i företaget en chans att få bekanta sig med ny teknik.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2