Elanders ber om mer pengar

PUBLICERAD: 20 juli 2010
UPPDATERAD: 14 november

Carl BennetElanders vill gärna att ägarna skjuter till mer pengar. 215 miljoner kronor får de in, när varje ägare erbjuds en ny aktie för 22 kronor. Det är en viss rabatt jämfört med dagskursen på 24 kronor. Huvudägaren Carl Bennet AB markerar än en gång sitt långsiktiga ansvarstagande genom att erbjuda att köpa alla de aktier som inte existerande aktieägare nappar på.

Så här skriver Elanders som motiv till nyemissionen, som formellt ska beslutas på en extra bolagsstämma den 23 augusti:

”Den avvaktande efterfrågan från industrikunder, främst inom Automotive och konsumentelektronik, bestod även under första kvartalet 2010. Under senare delen av detta kvartal observerades emellertid en tendens till förbättrad orderingång och ökad beläggning i Elanders produktionsanläggningar. En annan tendens är att allt fler trycksaksbeställningar flyttas allt snabbare från traditionellt beställd trycksaksproduktion till webb-till-tryck-lösningar.

Under det andra kvartalet 2010 har Elanders observerat en viss återhämtning och en positiv förändring i orderingången på flera av bolagets marknader. Även på den svenska marknaden har Elanders, under det andra kvartalet 2010, haft en bättre beläggning och ökad orderingång från bland annat fordonsindustrin samt den offentliga sektorn.

Nyemissionen föreslås för att stärka Elanders finansiella ställning och bygga en stark plattform inför den förväntade återhämtningen från Elanders kunder samt för att skapa förutsättningar för fortsatt expansion och utveckling av Elanders.”

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1