Minskningen i grafiska företag är permanent

PUBLICERAD: 20 juli 2010
UPPDATERAD: 20 juli

EU finansierar för närvarande ett 1-årigt europeiskt projekt för att se på hur den grafiska industrin bör förändras ur ett socialt ansvarsfullt perspektiv. Drygt halva projekttiden har nu gått och de som står för utredningen, Facta Consult, har redan konkluderat att förändringen i branschen är strukturell – alltså inte bara ett resultat av konjunkturen. Av slutsatserna märks dock tydligt att resten av Europa inte alls är på väg ut ur krisen lika snabbt som Sverige:

”Kristen är en kombination av överkapacitet, förändrad efterfrågan, ny teknik och ekonomisk kris. En grundläggande omstrukturering av branschen är nödvändig. Bara de företag som kan organisera förändring och identifiera nya möjligheter, kommer att överleva på sikt.

De små och mellanstora företagen har bättre förutsättningar än de stora. De är bättre på att se nya möjligheter och flytta sin verksamhet till nya områden. Stora företag har svårare att ändra sin affärsmodell eftersom de bundit så mycket kapital i existerande arbetssätt.

För att tilldra sig ung arbetskraft måste den grafiska branschen bli bättre på att presentera sig själv som ett centrum i kommunikationsindustrin.”

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg