Ipex lyfte Heidelberg

PUBLICERAD: 11 augusti 2010
UPPDATERAD: 14 november

Heidelbergs första kvartal räkenskapsåret 2010/2011 avslutades den sista juni i år. Orderingången tog ett skutt upp från 550 miljoner euro till 786 miljoner euro. Det är en uppgång med 43 procent. Försäljningen landade på 563 miljoner euro, vilket är en uppgång med 3 procent jämfört med samma period förra året.

– Återhämtningen fortsatte under första kvartalet och bidrog till att bibehålla den positiva trenden i orderingång och försäljning, säger Heidelbergs koncernchef Bernhard Schreier. Detta, i kombination med våra kostnadsbesparingar, har avsevärt dragit ner våra förluster.

Rörelseresultatet förbättrades från -63 miljoner euro till -35 miljoner euro. Även om företaget fortfarande hamnar på röda siffror, blev tappet mindre än samma period förra året. Nettoförlusten uppgick till -52 miljoner euro, jämfört med förra årets -69 miljoner euro.

Affärsområdet Heidelberg Euqipment klarade sig särskilt bra under kvartalet. Mycket på grund av Ipex-mässan. Inkommande ordrar inom affärsområdet ökade med 57 procent jämfört med samma period förra året. Försäljningen ökade med 7 procent.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R