Digital etikettmaskin för mindre upplagor

PUBLICERAD: 17 augusti 2010
UPPDATERAD: 17 augusti

TIJ_2048C400Brittiska Industrial Inkjet, IIJ, har släppt en UV-baserad etikettmaskin som enligt företaget ska visa hur kostnadseffektiv etikettproduktion kan vara.

TIJ 2048C/400, som modellen heter, har utvecklats i samarbete med den tjeckiska pappersleverantören Tecom Paper. Lösningen är framtagen för små upplagor på en rad olika substrat, från självhäftande film till papper.

Maskinen hanterar materialrullar som har en maxdiameter på 620 millimeter. Den genomsnittliga produktionshastigheten är på 20 meter per minut, men hastigheten varierar något beroende på vad som produceras.

TIJ 2048C/400 använder Konica Minoltas skrivarhuvud KM1024. Det ger en utskriftsbredd på 400 millimeter.

Mer på företagets webbplats.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa