Uppgraderad Magnus från Kodak

PUBLICERAD: 24 augusti 2010
UPPDATERAD: 24 augusti

Kodak_Magnus400IIIKodak släpper en ny ctp-modell i sin Magnus-serie. Det handlar om Magnus 400 III Platesetter. Enligt Kodak bygger modellen på föregångaren, men man har uppgraderat kapaciteten och gränssnittet.

Magnus 400 III Platesetter ska även ha fått en förenklad serviceprocess och ett strömsparläge för när den inte används.

– Väldigt höga exponeringshastigheter och ett antal automatiseringstillval gör denna maskin idealisk för växande verksamheter. Och genom att använda Kodak Thermal Direct Non Process Plates, kan prepress-proffs naturligtvis dessutom minska sin miljöpåverkan.

Nya Kodak Intelligent Prepress Manager är en programvarufunktion som enligt Kodak ska möjliggöra full översyn av plåtlinjen på distans samt standard och kundanpassade rapporter som ska bidra till bättre styrning av plåtproduktionen. Magnus 400 III Platesetter har stöd för Kodak Intelligent Prepress Manager.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449