Primera 110 utvidgar automatiseringen

PUBLICERAD: 13 september 2010
UPPDATERAD: 13 september

web_primera_110Müller Martinis nya stationshäft Primera 110 ska ge bättre automatisering och enklare drift, menar leverantören.

Graden av automatisering i Primera 110 har utvidgats och modellen finns i två utföranden, med olika grad av automatisering. Både Primera C110 och E110 har automatisk synkronisering av iläggare, uppsamlingskedja, klammermaskin och trimmer. Den optimala anslutningspositionen för uppsamling beräknas före produktionsstart, och baseras på inmatade formatstorlekar. Tryckluftskopplingar används för att ansluta enheterna i den beräknade positionen och förinställda produktionscykeln.

Primera E110 är också utrustad med det helautomatiska Amrys inställningssystem (Automatic Make Ready System). Iläggare, klammermaskin, trimmer och stacker kan ställas in automatiskt till önskat format. De är också synkroniserade med varandra, vilket betyder att stationshäften är inställd och klar till produktion av nytt jobb.

Maskinen ställs in och kontrolleras via en pekskärm och lokalt anpassade driftsenheter, och är nu även utrustad med en inställningsguide. De lokala styrenheterna för HMI är nu monterade på varje iläggare. Alla nyckelfunktioner, som hastighetskontroll av produktionen, kan ställas in på iläggaren.

Den nya flatstapeliläggaren lastas framifrån vid idealhöjd, och är utrustad med ett högmonterat stapelmagasin. Inställningsguiden anger läget for höger magasinstopp och arkstopp via HMI. Pappersmagasinet riktas manuellt, samtidig som arkstoppet flyttas till korrekt position med en motordriven strömbrytare.

Primera 110 bearbetar en stor mängd olika storlekar och framställer produkter i storlekar från A7–A3. Även dubbel och tredubbel produktion är möjlig. Systemet kan bearbeta alla typer av ark, och producerar häftade och skurna brochyrer.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper