Ferag samlar fals och häft i en enhet

web_foldnstitchDen schweiziske leverantören Ferag har en nyhet att visa upp på Ifra Expo i Hamburg i början av oktober. Det är en kombinerad fals- och häftenhet som ska göra tidningsproduktionen flexiblare.

Den nya enheten Fold n Stitch är en maskin som falsar och häftar i en process. Enligt Ferag har maskinen utvecklats för att snabba upp processen i efterbehandlingen och det finns ingen liknande utrustning på marknaden.

Lösningen består av kvartsfalsenheten Streamfold, som lanserades på Ifra 2009. Till Streamfold har Ferag adderat en sadelhäftsfunktion.

– Den mobila kvartsfalsen och sadelhäften kan flyttas snabbt och enkelt mellan stationerna och kan därför anslutas inline till flera olika linjer, säger Jürg Möckli, vd på Ferag. Linjen kan också matas i stand alone-läge med vår Jetfeeder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: