Tetra Pak lanserar FSC-förpackningar

PUBLICERAD: 24 september 2010
UPPDATERAD: 24 september

Tetra Pak meddelar att de påbörjar en bred lansering av förpackningar från certifierad skogsråvara med märkningen FSC (Forest Stewardship Council).

– Som en viktig del i vår affärsstrategi ökar vi nu tempot i vårt hållbarhetsarbete, säger Jonny Olsson, vd Tetra Pak Sverige AB. Genom att ta fasta på marknadens önskemål erbjuder vi nu klimatsmarta förpackningar där den förnybara råvaran dessutom certifierats enligt FSC. Genom initiativet erbjuder vi våra kunder en möjlighet att stärka sina varumärken.

I ett första skede möjliggör Tetra Pak FSC-märkning av mer än 600 miljoner av kundernas förpackningar på den svenska marknaden. Målet är att alla Tetra Paks förpackningar ska produceras av certifierad skogsråvara. Detta motsvarar cirka två tredjedelar av de förpackningar Tetra Pak säljer i Sverige. Tetra Pak har även gått med som medlem i svenska FSC.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS