Ricohs C900-serie växer

PUBLICERAD: 4 oktober 2010
UPPDATERAD: 4 oktober

Ricoh Pro C901_insitu_01Med fokus på print ondemand, transpromo, fotoböcker och direktreklam släpper Ricoh en ny modell i Pro C900-serien.

Modellen C901/C901s Graphic Arts Edition är framtagen för professionell produktion. C901s är en MFP med integrerad scanner och kopieringsfunktion, medan C901 är en renodlad skrivare. Största pappersformat är SRA3 och högsta ytvikt 300 gram.

Den nya skrivaren använder en silikonfri toner, PXP. Enligt Ricoh ska det ge en offsetliknande kvalitet, smidigare utskriftsprocess och förbättrad registrering. Att tonern inte innehåller silikon möjliggör också lägre temperatur i fusern. Det gör också att man kan använda fler material i skrivaren.

Skrivaren har en materialdatabas som innehåller 260 olika pappersprofiler och kapacitet till ytterligare 1000 profiler. Urvalet av profiler utvecklas löpande av European Media Qualification Centre.

På efterbehandlingssidan finns det flera möjligheter. Parallellt med släppet av C901 presenterar Ricoh även Stream Punch Pro, en stansenhet, en tvåsidig trimmer som fungerar med existerande broschyrlösningar från Plockmatic.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449