Ricohs C900-serie växer

PUBLICERAD: 4 oktober 2010
UPPDATERAD: 4 oktober

Ricoh Pro C901_insitu_01Med fokus på print ondemand, transpromo, fotoböcker och direktreklam släpper Ricoh en ny modell i Pro C900-serien.

Modellen C901/C901s Graphic Arts Edition är framtagen för professionell produktion. C901s är en MFP med integrerad scanner och kopieringsfunktion, medan C901 är en renodlad skrivare. Största pappersformat är SRA3 och högsta ytvikt 300 gram.

Den nya skrivaren använder en silikonfri toner, PXP. Enligt Ricoh ska det ge en offsetliknande kvalitet, smidigare utskriftsprocess och förbättrad registrering. Att tonern inte innehåller silikon möjliggör också lägre temperatur i fusern. Det gör också att man kan använda fler material i skrivaren.

Skrivaren har en materialdatabas som innehåller 260 olika pappersprofiler och kapacitet till ytterligare 1000 profiler. Urvalet av profiler utvecklas löpande av European Media Qualification Centre.

På efterbehandlingssidan finns det flera möjligheter. Parallellt med släppet av C901 presenterar Ricoh även Stream Punch Pro, en stansenhet, en tvåsidig trimmer som fungerar med existerande broschyrlösningar från Plockmatic.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)