200 brev på en minut

PUBLICERAD: 10 oktober 2010
UPPDATERAD: 10 oktober

web_pb_connect_intro200 brev som vägs och frankeras i en arbetsgång och på en minut. Det är vad som erbjuds i Pitney Bowes nya utrustning Connect+ .Maskinen visades i engelsk version på den globala postmässan, Post Expo, i Köpenhamn, som öppnade den 6 oktober. Mässan vänder sig i huvudsak till postala operatörer.

Connect+ är en nätverkskopplat frankeringssystem och kan till exempel ladda ned olika funktioner, porto och grafik via internet.

Fullfärg
En mycket intressant del av Connect+ är att den kan trycka i fullfärg i ett bälte överst på hela kuvertet. Det gör att jag kan arbeta med blanka kuvert, som förses med användare, logo och ett kampanjbudskap i samband med frankeringen. Detta är givetvis speciellt intressant för tryckerier som enkelt vill kunna stämpla stora mängder post med möjlighet att variera budskapen till olika målgrupper i samband med ett utskick. Givetvis kan det här också printas ”Porto Betalt”, om hela sändningen ska lämnas in mot följesedel.

– Jag tror att den här funktionen kommer att användas mycket, säger Peter Ståhl. Till exempel kan jag nu stämpla på varje avdelnings adress tillsammans med logotyp och ett riktat budskap direkt på kuvertet. Många sliter i dag med att hålla ordning på ett antal olika kuvert, med varierande avsändare.

Vågen väger brevet medan det far förbi. .  .  . . . och tiondelen senare printas rätt porto på med inkjethuvuden från HP.  På skärmen pekar du snabbt ut vilka element som ska tryckas i fullfärg på kuvertet.
Vågen väger brevet medan det far förbi. . . . . . och tiondelen senare printas rätt porto på med inkjethuvuden från HP. På skärmen pekar du snabbt ut vilka element som ska tryckas i fullfärg på kuvertet.

Maskinen är utrustad med en våg som kan väga varje enskilt brev och ändå klara hastigheten på 200 brev per minut. Om alla brev väger lika, kan vågen kopplas bort och maskinhastigheten ökar till 300 brev per minut.

Snabba byten
Du börjar med att sortera upp posten i olika kategorier och olika konton som ska belastas. Detta gör du direkt på PC-skärmen i den programvara som följer med. Det är också härifrån du väljer de olika märkningar som ska kombineras bredvid portostämplingen.

Förutom avdelning talar du om huruvida det som nu ska portostämplas är A- eller B-post. Du kan också styra det till olika postoperatörer. Ska du skicka paket så lägger du dem på den separata vågen och får ut en klisterremsa med porto, som du sätter på paketet.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449