200 brev på en minut

PUBLICERAD: 10 oktober 2010
UPPDATERAD: 10 oktober

web_pb_connect_intro200 brev som vägs och frankeras i en arbetsgång och på en minut. Det är vad som erbjuds i Pitney Bowes nya utrustning Connect+ .Maskinen visades i engelsk version på den globala postmässan, Post Expo, i Köpenhamn, som öppnade den 6 oktober. Mässan vänder sig i huvudsak till postala operatörer.

Connect+ är en nätverkskopplat frankeringssystem och kan till exempel ladda ned olika funktioner, porto och grafik via internet.

Fullfärg
En mycket intressant del av Connect+ är att den kan trycka i fullfärg i ett bälte överst på hela kuvertet. Det gör att jag kan arbeta med blanka kuvert, som förses med användare, logo och ett kampanjbudskap i samband med frankeringen. Detta är givetvis speciellt intressant för tryckerier som enkelt vill kunna stämpla stora mängder post med möjlighet att variera budskapen till olika målgrupper i samband med ett utskick. Givetvis kan det här också printas ”Porto Betalt”, om hela sändningen ska lämnas in mot följesedel.

– Jag tror att den här funktionen kommer att användas mycket, säger Peter Ståhl. Till exempel kan jag nu stämpla på varje avdelnings adress tillsammans med logotyp och ett riktat budskap direkt på kuvertet. Många sliter i dag med att hålla ordning på ett antal olika kuvert, med varierande avsändare.

Vågen väger brevet medan det far förbi. .  .  . . . och tiondelen senare printas rätt porto på med inkjethuvuden från HP.  På skärmen pekar du snabbt ut vilka element som ska tryckas i fullfärg på kuvertet.
Vågen väger brevet medan det far förbi. . . . . . och tiondelen senare printas rätt porto på med inkjethuvuden från HP. På skärmen pekar du snabbt ut vilka element som ska tryckas i fullfärg på kuvertet.

Maskinen är utrustad med en våg som kan väga varje enskilt brev och ändå klara hastigheten på 200 brev per minut. Om alla brev väger lika, kan vågen kopplas bort och maskinhastigheten ökar till 300 brev per minut.

Snabba byten
Du börjar med att sortera upp posten i olika kategorier och olika konton som ska belastas. Detta gör du direkt på PC-skärmen i den programvara som följer med. Det är också härifrån du väljer de olika märkningar som ska kombineras bredvid portostämplingen.

Förutom avdelning talar du om huruvida det som nu ska portostämplas är A- eller B-post. Du kan också styra det till olika postoperatörer. Ska du skicka paket så lägger du dem på den separata vågen och får ut en klisterremsa med porto, som du sätter på paketet.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper