Agfa visar moduluppbyggt på SGIA

PUBLICERAD: 15 oktober 2010
UPPDATERAD: 14 november

På SGIA i Las Vegas introducerar Agfa Jeti 3020 Titan, en planskrivar med arbetsytan 3 x 2 m. Maskinen är moduluppbyggd och är i grundutförande en instegsmodell som kan byggas ut och uppgraderas enligt önskemål.

I sin grundversion arbetar skrivaren med 16 gråskale-skrivhuvuden, Ricoh Gen 4, vilka ger en upplösning på 600 dpi, s k apparent resolution på 1200 dpi. Högsta arbetshastighet är 113 kvm/tim.

Jeti 3020 Titan kan byggas ut med maximalt 48 gråskalehuvuden och kan i sin mest utbyggda version skriva ut 226 kvm/tim. Den ursprungliga CMYK-konfigureringen kan dubblas för ökad hastighet, alternativt flera färgalternativ, till exempel med LC och LM samt två vita nyanser eller vitt + klarlack. Man kan också välja ett Hexachrome-alternativ med orange och grönt för att öka färgrymden. 

Maskinen är helt ny och har ännu inte presenterats i Europa. Vi kan därför heller inte ännu visa någon bild på den, men hoppas snart kunna komma med en närmare presentation..

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Canon vill vara en trygg storspelare i en osäker tid

Canon gjorde strålande affärer under mässan. De sålde till exempel alla maskiner de tog med sig. För Sign&Print berättar Matteus Celinski, Sverigechef på Canon Svenska att de vill vara en trygg affärspartner även om konjunkturen skulle vända neråt.
– Det finns hopp om den grafiska industrin framåt!
DSC_4725

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959