Tillväxt för arbetsflöde, enligt rapport

PUBLICERAD: 2 december 2010
UPPDATERAD: 2 december
Alex Sumarta, Infotrends.
Alex Sumarta, Infotrends.

Trots en tydlig dipp under krisen, kommer marknaden för grafiska arbetsflöden att växa med 5 procent fram till 2014. Det menar Infotrends i sin senaste rapport.

– Marknaden har arbetat i motvind de senaste åren, säger Alex Sumarta på Infotrends. Vi har siffror från 2009 som bekräftar detta. Men vi ser redan positiva tongångar 2010 och vi förväntar oss att tillväxten kommer att fortsätta. Tekniska framsteg och förändrade kommunikationsmetoder är de främsta tillväxtfaktorerna. Nya applikationer kan ge stora förbättringar i arbetsprocesserna och i personaliseringen av kommunikationen. Dagens marknadsföring rör sig mot flera olika kanaler. Ett tecken är tillväxten inom marknaden för flerkanalsflöden, som fortsatte att växa även under finanskrisen.

Enligt Infotrends kommer de flesta segment att växa, mycket på grund av ett uppdämt investeringsbehov. Det är främst på områdena anpassad kommunikation och e-lösningar. Även om några företag håller tillbaka sina investeringar, så behöver tryckerierna programvarulösningar för att bredda och nischa sitt produktutbud. Investeringarna är också nödvändiga för att upprätthålla ett automatiserat och kostnadseffektivt arbetsflöde. Det är i sin tur en nödvändighet för att nå lönsamhet.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg