Tillväxt för arbetsflöde, enligt rapport

PUBLICERAD: 2 december 2010
UPPDATERAD: 2 december
Alex Sumarta, Infotrends.
Alex Sumarta, Infotrends.

Trots en tydlig dipp under krisen, kommer marknaden för grafiska arbetsflöden att växa med 5 procent fram till 2014. Det menar Infotrends i sin senaste rapport.

– Marknaden har arbetat i motvind de senaste åren, säger Alex Sumarta på Infotrends. Vi har siffror från 2009 som bekräftar detta. Men vi ser redan positiva tongångar 2010 och vi förväntar oss att tillväxten kommer att fortsätta. Tekniska framsteg och förändrade kommunikationsmetoder är de främsta tillväxtfaktorerna. Nya applikationer kan ge stora förbättringar i arbetsprocesserna och i personaliseringen av kommunikationen. Dagens marknadsföring rör sig mot flera olika kanaler. Ett tecken är tillväxten inom marknaden för flerkanalsflöden, som fortsatte att växa även under finanskrisen.

Enligt Infotrends kommer de flesta segment att växa, mycket på grund av ett uppdämt investeringsbehov. Det är främst på områdena anpassad kommunikation och e-lösningar. Även om några företag håller tillbaka sina investeringar, så behöver tryckerierna programvarulösningar för att bredda och nischa sitt produktutbud. Investeringarna är också nödvändiga för att upprätthålla ett automatiserat och kostnadseffektivt arbetsflöde. Det är i sin tur en nödvändighet för att nå lönsamhet.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2