Tillväxt för arbetsflöde, enligt rapport

PUBLICERAD: 2 december 2010
UPPDATERAD: 2 december
Alex Sumarta, Infotrends.
Alex Sumarta, Infotrends.

Trots en tydlig dipp under krisen, kommer marknaden för grafiska arbetsflöden att växa med 5 procent fram till 2014. Det menar Infotrends i sin senaste rapport.

– Marknaden har arbetat i motvind de senaste åren, säger Alex Sumarta på Infotrends. Vi har siffror från 2009 som bekräftar detta. Men vi ser redan positiva tongångar 2010 och vi förväntar oss att tillväxten kommer att fortsätta. Tekniska framsteg och förändrade kommunikationsmetoder är de främsta tillväxtfaktorerna. Nya applikationer kan ge stora förbättringar i arbetsprocesserna och i personaliseringen av kommunikationen. Dagens marknadsföring rör sig mot flera olika kanaler. Ett tecken är tillväxten inom marknaden för flerkanalsflöden, som fortsatte att växa även under finanskrisen.

Enligt Infotrends kommer de flesta segment att växa, mycket på grund av ett uppdämt investeringsbehov. Det är främst på områdena anpassad kommunikation och e-lösningar. Även om några företag håller tillbaka sina investeringar, så behöver tryckerierna programvarulösningar för att bredda och nischa sitt produktutbud. Investeringarna är också nödvändiga för att upprätthålla ett automatiserat och kostnadseffektivt arbetsflöde. Det är i sin tur en nödvändighet för att nå lönsamhet.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett