Elanders tar över delar av Fälth & Hässler

PUBLICERAD: 24 januari 2011
UPPDATERAD: 14 november

Elanders har slutit avtal med Fälth & Hässler om att ta över delar av deras verksamhet. Fälth & Hässler omsätter idag cirka 100 miljoner kronor på årsbasis. Övertagen verksamhet förväntas bidra till Elanders omsättning under andra halvåret 2011.

Elanders och Fälth & Hässler planerar en samordning runt förlagskunderna för att tillsammans arbeta mot segmentet illustrerade böcker och kataloger.

– Under de senaste tre åren har den grafiska marknaden i Sverige krympt samtidigt som produktionskapaciteten ökat, vilket har lett till att stora delar av den svenska maskinparken idag inte utnyttjas effektivt och att det inte finns tillräckligt med arbete för att skapa lönsamma och starka företag, säger Jonas Brännerud, verkställande direktör i Elanders Sverige.

Som ett led i samordningen kommer delar av verksamheten i Fälth & Hässler flyttas över till ett försäljningsbolag ägt av Elanders där delar av nuvarande sälj, produktionsledning och prepress i Värnamo kommer att ingå. All övrig trycksaksproduktion kommer under en sexmånadersperiod att integreras in i Elanders, vilket ger tillgång till tillverkning både i Sverige och utomlands. Målet är att skapa en slagkraftig leverantör på den svenska marknaden som arbetar med förlagen som kunder.

– För Fälth & Hässlers kunder betyder detta att vi säkerställer att det finns en framtida stark hemmaaktör på förlagsmarknaden för kvalificerad bokproduktion och att vi förstärker Fälth & Hässlers erbjudande med allt som dagens Elanders kan, vilket innefattar databashantering, logistiklösningar, redaktionell kompetens, förpackningar med mera. Jag kommer tillsammans med bland andra Tomas Ek, Helena Fagerström och andra kända ansikten från Fälth & Hässler att fortsätta vårt arbete, men i framtiden i Elanders regi, berättar Anders Ekberg, verkställande direktör i Fälth & Hässler.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)