INX har två nya specialfärger

PUBLICERAD: 7 mars 2011
UPPDATERAD: 7 mars

Specialfärgtillverkaren INX släpper nu två nya tryckfärger. TP UV Fusion, en UV-hybridfärg med låg migrering, för tryck på metallförpackningar, och TP LEC, en termisk färg.

TP UV Fusion är framtagen för livsmedelsförpackningar och innehåller därför inga VOC:er, ITX (Isopropyl thioxanthone) eller bensofenon. Enligt INX ska färgen ha god vidhäftning på grundat metallmaterial.

TP LEC är en termofärg som ska kräva låga baktemperaturer. Runt en femtedel av produkten består av soja och vegetabilisk olja. Dessutom finns det inga VOC:er i färgen.

Läs mer på INX webbplats.

Läs vidare

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Förvärvar maskinverksamheten från Signcom

I slutet av 2023 blev det klart att Signcoms ägare, representerat av Igepa Group, förvärvat Scandraft. Nu meddelar Signcoms vd Robert Nyblom att han startat bolaget Signcore som skrivit under en avsiktsförklaring med Igepa om att köpa loss maskinverksamheten i Sverige.
signcore-robert-simon-ucjv330

Salomonssons nya lamineringsmaskin kan foliera

Framtidstron är stor hos Salomonssons Grafiska i Göteborg som fortsätter att uppdatera sin maskinpark. Tryckeriet kan nu säga "Hola!" till sin spanska guldklimp till lamineringsmaskin, Bagel Systems DigiFav B2.
Stefan-Salomonsson-DigiFav-b2

Mimaki Europe firar 20-årsjubileum på Fespa

I år är det 20 år sedan Mimaki etablerade sig i Europa och det kommer att firas med såväl produktnyheter som en tillbakablick på åren som passerat.
Mimaki kollage

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01