HP-lösning växer på bredden

PUBLICERAD: 17 mars 2011
UPPDATERAD: 17 mars

HP har utökat sin T-familj av rullbaserade höghastighetsskrivare med modellen T400. Den stora nyheten är en avsevärt bredare bana på 42 tum, eller cirka 107 centimeter.

Enligt HP är T400-modellen nu den mest produktiva inkjetlösningen i sin klass och har en 44 procent högre produktivitet än sin närmaste konkurrent. Utskriftshastigheten ligger på 183 meter i minuten, eller runt 5200 A4 per minut.

I maskinen sitter HP:s skrivarhuvuden A10 med 1200 munstycken per tum. Enligt HP motsvarar det åtta munstycken per pixel. T400 har även en ny kontroll för pappersbanan och ett torksystem som består av en kombination av IR och varmluft som kan styras i detalj.

Intressant med T400 är även att den kommer att bli en Intellijet-lösning. Intellijet är ett samarbete mellan Pitney Bowes och HP som utmynnat i en totallösning för transpromo- och transaktionsproduktion.

Läs mer om HP T400 och företagets inkjetstrategi i nästa nummer av AGI, ute den 8 april.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449