HP-lösning växer på bredden

PUBLICERAD: 17 mars 2011
UPPDATERAD: 17 mars

HP har utökat sin T-familj av rullbaserade höghastighetsskrivare med modellen T400. Den stora nyheten är en avsevärt bredare bana på 42 tum, eller cirka 107 centimeter.

Enligt HP är T400-modellen nu den mest produktiva inkjetlösningen i sin klass och har en 44 procent högre produktivitet än sin närmaste konkurrent. Utskriftshastigheten ligger på 183 meter i minuten, eller runt 5200 A4 per minut.

I maskinen sitter HP:s skrivarhuvuden A10 med 1200 munstycken per tum. Enligt HP motsvarar det åtta munstycken per pixel. T400 har även en ny kontroll för pappersbanan och ett torksystem som består av en kombination av IR och varmluft som kan styras i detalj.

Intressant med T400 är även att den kommer att bli en Intellijet-lösning. Intellijet är ett samarbete mellan Pitney Bowes och HP som utmynnat i en totallösning för transpromo- och transaktionsproduktion.

Läs mer om HP T400 och företagets inkjetstrategi i nästa nummer av AGI, ute den 8 april.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS