Saphira Eco – ny produktlinje från Heidelberg

PUBLICERAD: 30 mars 2011
UPPDATERAD: 30 mars

Heidelberg utökar sitt produktutbud på förbrukningssidan med varumärket Saphira Eco. Enligt företaget är det en produktlinje som har testats utförligt för att garantera låg klimatpåverkan.

Produkterna inom Saphira Eco täcker hela kedjan, från prepress och tryck till efterbehandling. Här ingår plåt, färg, lacker, självhäftande material samt tvättprodukter och fuktlösningar. Enligt företaget ska produkterna ge ett minimum av utsläpp av VOC:er och ammoniak.

Heidelberg har baserat utvecklingen av Saphira Eco-produkterna på tre principer; substitut, reduktion och kompensation. Det innebär att man har försökt att byta ut mineralbaserade och syntetiska råmaterial mot förnyelserbara diton, reducerat komponenter som är skadliga för miljön och ger möjlighet för tryckerier att köpa utsläppsrättigheter i samband med inköp av förbrukningsmaterial från leverantören.

Mer information på Heidelbergs webbplats.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa