Saphira Eco – ny produktlinje från Heidelberg

PUBLICERAD: 30 mars 2011
UPPDATERAD: 30 mars

Heidelberg utökar sitt produktutbud på förbrukningssidan med varumärket Saphira Eco. Enligt företaget är det en produktlinje som har testats utförligt för att garantera låg klimatpåverkan.

Produkterna inom Saphira Eco täcker hela kedjan, från prepress och tryck till efterbehandling. Här ingår plåt, färg, lacker, självhäftande material samt tvättprodukter och fuktlösningar. Enligt företaget ska produkterna ge ett minimum av utsläpp av VOC:er och ammoniak.

Heidelberg har baserat utvecklingen av Saphira Eco-produkterna på tre principer; substitut, reduktion och kompensation. Det innebär att man har försökt att byta ut mineralbaserade och syntetiska råmaterial mot förnyelserbara diton, reducerat komponenter som är skadliga för miljön och ger möjlighet för tryckerier att köpa utsläppsrättigheter i samband med inköp av förbrukningsmaterial från leverantören.

Mer information på Heidelbergs webbplats.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)