Snabbare färdiggörning

PUBLICERAD: 8 april 2011
UPPDATERAD: 8 april

Neopost erbjuder nu en snabbare maskin för perforering, bigning, falsning och renskärning. Maskinen är från Duplo och har fått namnet DC-745. Den är mer än dubbelt så snabb som den hittills snabbaste Duplomaskinen DC-645.

– Det är viktigt för att hänga med de allt snabbare digitaltryckpressarna, säger Mikael Eriksson, som är chef för de här produkterna hos Neopost i Sverige.

– Men hastigheten är inte det enda som ska få marknaden att välja DC-745. En riktigt intressant möjlighet är perforering med stopp. Det vill säga att du exempelvis kan perforera 5 x 10 cm som ett hörn på en större trycksak. Perfekt för att avriva ett hörn av trycksaken.

Maskinen har en ny typ av registersystem som ska säkerställa en exakt skärning. Så tiden när visitkort varierade någon millimeter i avskärning, ska nu vara historia. Vid premiärvisningen av maskinen producerades tre prydliga högar med visitkort, utifrån A3-ark.

– Registerkontrollen kör utan att maskinens hastighet sänks, säger Mikael Eriksson.

DC-745 kräver bara igångsättning av en person, så den är tänkt att arbeta parallellt med att den digitala tryckpressen producerar, med samma person som hanterar båda maskinerna.

Läs vidare

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell