Snabbare färdiggörning

PUBLICERAD: 8 april 2011
UPPDATERAD: 8 april

Neopost erbjuder nu en snabbare maskin för perforering, bigning, falsning och renskärning. Maskinen är från Duplo och har fått namnet DC-745. Den är mer än dubbelt så snabb som den hittills snabbaste Duplomaskinen DC-645.

– Det är viktigt för att hänga med de allt snabbare digitaltryckpressarna, säger Mikael Eriksson, som är chef för de här produkterna hos Neopost i Sverige.

– Men hastigheten är inte det enda som ska få marknaden att välja DC-745. En riktigt intressant möjlighet är perforering med stopp. Det vill säga att du exempelvis kan perforera 5 x 10 cm som ett hörn på en större trycksak. Perfekt för att avriva ett hörn av trycksaken.

Maskinen har en ny typ av registersystem som ska säkerställa en exakt skärning. Så tiden när visitkort varierade någon millimeter i avskärning, ska nu vara historia. Vid premiärvisningen av maskinen producerades tre prydliga högar med visitkort, utifrån A3-ark.

– Registerkontrollen kör utan att maskinens hastighet sänks, säger Mikael Eriksson.

DC-745 kräver bara igångsättning av en person, så den är tänkt att arbeta parallellt med att den digitala tryckpressen producerar, med samma person som hanterar båda maskinerna.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1