CS-paketet får fler digitala verktyg

PUBLICERAD: 11 april 2011
UPPDATERAD: 14 november
Andreas Hollström.

Det har cirkulerat ett antal rykten ett tag om en mellanrelease från Adobe. Nu tar företaget bladet från munnen med lanseringen av Adobe CS 5.5. Leveransdatum är satt till början av andra kvartalet i år.

Med den nya versionen fokuserar man starkt på digital publicering. CS 5.5 kan på många sätt ses som en integration med företagets Digital Publishing Suite. Av samma anledning är det inte heller alla program i sviten som uppdaterats. Indesign har förstås fått nya funktioner som gör det möjligt att formge till Ipad och andra plattor. Likaså har Flash fått nya funktioner, och Dreamweaver, som nu har stöd för html 5. Ingen förändring dock för Photoshop och Illustrator. Sviten innefattar även en förhandsvisare till Ipad.

– Som grafisk formgivare måste du hela tiden vara uppdaterad på marknadstrender, men du måste även ha rätt verktyg för att följa trenderna, säger Andreas Hollström, produktspecialist på Adobe. Nya mediaplattformar driver efterfrågan och här är interaktivitet en viktig komponent. Formgivare har behov av att kunna inkludera flera typer av komponenter i sin formgivning. Med Creative Suite 5.5 kan formgivare utveckla till Ipad utan att behöva koda.

Adobe har även tagit fram en molntjänst, där användare kan ladda upp sina appar på en Adobe-server. Här ingår även tjänster som ska förenkla för publicering i Apple App Store eller Google Marketplace.

Med CS 5.5 sjösätter Adobe även ett nytt prenumerationssystem för sina programvaror. Enligt företaget ska det vara ett enkelt sätt att uppdatera till nya versioner.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Hexis nya skärprogramvara tillgängliggörs på marknaden

Nu finns Hexis egenutvecklade programvara för skärning av självhäftande skyddsfilmer tillgänglig för kunderna. Matmak gör det enkelt att förskära delar i företagets Bodyfence-sortiment.
Joachim Wallgren

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1