CS-paketet får fler digitala verktyg

PUBLICERAD: 11 april 2011
UPPDATERAD: 14 november
Andreas Hollström.

Det har cirkulerat ett antal rykten ett tag om en mellanrelease från Adobe. Nu tar företaget bladet från munnen med lanseringen av Adobe CS 5.5. Leveransdatum är satt till början av andra kvartalet i år.

Med den nya versionen fokuserar man starkt på digital publicering. CS 5.5 kan på många sätt ses som en integration med företagets Digital Publishing Suite. Av samma anledning är det inte heller alla program i sviten som uppdaterats. Indesign har förstås fått nya funktioner som gör det möjligt att formge till Ipad och andra plattor. Likaså har Flash fått nya funktioner, och Dreamweaver, som nu har stöd för html 5. Ingen förändring dock för Photoshop och Illustrator. Sviten innefattar även en förhandsvisare till Ipad.

– Som grafisk formgivare måste du hela tiden vara uppdaterad på marknadstrender, men du måste även ha rätt verktyg för att följa trenderna, säger Andreas Hollström, produktspecialist på Adobe. Nya mediaplattformar driver efterfrågan och här är interaktivitet en viktig komponent. Formgivare har behov av att kunna inkludera flera typer av komponenter i sin formgivning. Med Creative Suite 5.5 kan formgivare utveckla till Ipad utan att behöva koda.

Adobe har även tagit fram en molntjänst, där användare kan ladda upp sina appar på en Adobe-server. Här ingår även tjänster som ska förenkla för publicering i Apple App Store eller Google Marketplace.

Med CS 5.5 sjösätter Adobe även ett nytt prenumerationssystem för sina programvaror. Enligt företaget ska det vara ett enkelt sätt att uppdatera till nya versioner.

Läs vidare

Produktregn hos NI Solutions

NI Solutions bjöd in till öppet hus under två dagar i sina nya lokaler. Programvaror och maskiner, bland annat nya storformatsskrivare och ett modulärt monteringsbord, duggade tätt i företagets democenter.
NI solutions

Vässad mjukvara för skyltproduktion

Calderas mjukvara är ett arbetsflöde utvecklat för skyltproduktion – nu även anpassat för mindre skylttillverkare.
Artwork_Systems

Adobe vill automatisera tryckprocessen med PDF Print Engine 6

Sedan 2006 har Adobe producerat mjukvaran PDF Print Engine, som enligt företaget används i över 200 000 pressar och provtrycksskrivare över hela världen. I dagarna släpptes den sjätte upplagan. Uppdaterad färgkonvertering, nya algoritmer för skalförändring och enklare hantering av postpress är några av nyheterna.
IMG_0007

Heidelberg flyttar upp arbetsflödet i molnet

Programvarulanseringarna duggar tätt. Och det är molnbaserat och flera appar som är framtiden för att hålla styr och överblicka framtidens tryckproduktioner, enligt Heidelberg. Med prepress-nyheten Smart Product App lanseras ett automatiserat sätt att skapa tryckfärdiga pdf:er i endast sex steg.
Oscar_runesson_stenmark

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1