Många intresserade av ny Lithrone

PUBLICERAD: 1 augusti 2011
UPPDATERAD: 1 augusti

Över 200 besökare hade bänkat sig vid Komoris öppna hus i Utrecht, Nederländerna, då företagets vd, Yoshiharu Komori, presenterade den senaste tryckpressen Komori Lithrone G40.

Under ett flertal demonstrationer och presentationer visades den nya pressen Komori Lithrone G40. “G” i G40 står för “Grönt”. Förutom den direkta miljöanpassningen, så står det för ett flertal nya funktioner och tekniker. Ett flertal av dessa återfinns i toppmodellen Komori Lithrone SX.

Enligt företaget ska det gå att reducera makulaturen avsevärt med hjälp av företagets system KHS-AI (Artificial Intelligence). Mängden makulatur ska kunna reduceras ner till endast en tiondel i jämförelse med en press utan detta system. KHS-AI ska även möjliggöra reducering av koldioxidutsläpp, förkorta ledtider samt reducera den totala kostnadsbilden.

Den nya pressen använder även Komoris kalla UV-teknik, H-UV. Enligt företaget ska torktiden vara så kort att 4+4-produkter är torra då de lämnar pressen. Dessutom ska det med torktekniken gå att trycka på specialsubstrat som normalt sett inte kan köras i pressar med konventionell färg.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper