Bärbar spektrofotometer för storformat

PUBLICERAD: 29 augusti 2011
UPPDATERAD: 14 november

Barbieri har presenterat en lätt spektrofotometer, Spectropad, avsedd för alla typer av digitaltryck inklusive storformat. Tack vare att enheten är batteridriven och oberoende av dator kan den användas direkt i printern. Den har en integrerad pekskärm och anger omedelbart resultat av de mätningar man gör.

Med den stora mätbländaren kan man göra exakta mätningar på en rad olika, reflekterande media. Folier, bannermaterial, textil av olika slag, canvas, PVC, och högklassigt tryckpapper är bara några exempel på material som Spectropad kan hantera.

Den nya trådläsa, batteridrivna spektrofotometern kan användas direkt i printern utan att man behöver skära tryckmaterialet. Jobben kan lagras i Spectropad och mätresultat kan, om man så vill, sändas trådlöst direkt till datorn.

Spectropad är det första mätinstrumentet som arbetar med Barbieris s k qb-teknik. Den nya tekniken arbetar med D50-belysning, d v s 5000 K, och innefattar nästa generations spektralkärna. Den D50-belysning som används baseras på LED-teknik från Just Normlicht och motsvarar den nya mätningsnormen M1 enligt ISO 13655-2009.

Enhetens pekskärm underlättar i hög grad mätningarna, vare sig man ska mäta en kontrollstrip, en linjärisering eller en enkel dekorfärg.

Spectropad riktar sig till digitaltryckare, konsulter inom färghantering och även tekniker som arbetar med att installera printrar. Det är den första enheten från Barbieri med vilken man kan göra kvalitetsmätningar direkt på plats i printern.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper